Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake rocky road chocoladetaart

Rocky Road is meestal een soort koek, in dit recept maak je er een hele taart van. Een intense chocoladetaart met noten, koekjes en marshmallows. Deze rocky road chocoladetaart bak je zonder oven.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem

  1. Stap 2

    • 250 g maria biscuit

    • 100 g boter

    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter en meng dit door de koekjes.

  2. Stap 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Rocky Road taart maken

  1. Stap 4

    • 300 g pure chocolade

    • 400 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken.

  2. Stap 5

    Breek of hak de chocolade in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

  3. Stap 6

    Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.

  4. Stap 7

    • 10 g amandelen

    • 50 g digestive biscuit

    • 25 g marshmallows

    Breek de biscuits in kleinere stukken. Spatel vervolgens voorzichtig de biscuits, de marshmallows en de amandelen door de chocoladetaart vulling en verdeel over het de bodem.

  5. Stap 8

    Verdeel de chocoladevulling over de bodem.

  6. Stap 9

    • 15 g amandelen

    • 50 g digestive biscuit

    • 25 g marshmallows

    Verdeel de resterende biscuits, de marshmallows en de amandelen over de taart. Zet de rocky road chocolade taart in de koelkast en laat ten minste 2,5 uur opstijven.

Serveren

  1. Stap 10

    Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

    Topping

    Voeg wat grof zeezout toe als topping.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.