Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Rijstevlaai met kersen

Rijstevlaai met kersen

Dit recept is van: Annet

  1. Recept 30 - bakken.nl - Rijstevlaai - 20x20 4
  2. Rijstevlaai met kersen
Item 1 of 2
Rijstevlaai met kersen
info
Benodigdheden
Stappen

Rijstevlaai met kersen is een echte klassieker. Deze romige taart doet het altijd goed op verjaardagen en is eenvoudig zelf te maken. Met wie deel jij een puntje kersenvlaai?

25 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
KersenRoomGebakTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    220 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Gist
    3.5 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Boter (ongezouten roomboter)
    30 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Ei
    2.5 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    770 ml
    Melk
  •  
    125 g (gram)
    Dessertrijst

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    85 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Donkere basterdsuiker
    20 g (gram)
    Donkere basterdsuiker

Keukenspullen

  •  
    Vlaaivorm (of quichevorm) 28/30 cm
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de bloem (220 g), roomboter (30 g), basterdsuiker (20 g), het gist (3.5 g), zout (0.5 tl), losgeklopt ei (0.5) en de melk (lauw, 70 ml) in een kom en kneed tot een soepel deeg. Het duurt ongeveer 10-15 minuten voordat het deeg soepel is. Het deeg kan met de hand of mixer met deeghaken gekneed worden.

Leg het deeg in een kom afgedekt met een vochtige theedoek of huishoudfolie. Laat het deeg een uur rijzen.

2. Rijstvulling bereiden

Doe de melk (700 ml), dessertrijst (125 g), kristalsuiker (85 g), het merg van het vanillestokje (1 stuk) en het stokje in een pan. Breng dit aan de kook. Kook de rijst gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Blijf steeds roeren in de rijst.

Laat het mengsel iets afkoelen en klop de eieren (2 stuks) door het mengsel.

3. Rijstevlaai bakken

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de vlaaivorm in met boter of bakspray.

Neem het deeg uit de kom. Druk het deeg plat en kneed het nog een keer stevig door. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bodem van de vlaaivorm. Prik met een satéprikker kleine gaatjes in de bodem.

Vul de vorm met de rijstvulling en strijk het mooi glad.

Bak de vlaai in de oven in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de vlaai hierna 5 minuten afkoelen en haal deze dan uit de vorm. Laat de vlaai vervolgens volledig afkoelen.

4. Topping

Verdeel de kersenvulling (1 blik) over het midden van de vlaai. Klop de slagroom (250 ml) op samen met de vanillesuiker (2 zakjes) en doe het vervolgens in een spuitzak met kartelmondje. Spuit toeven langs de rand van de vlaai.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.