🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Rijstevlaai met kersen

Rijstevlaai met kersen

Dit recept is van: Annet

Recept 30 - bakken.nl - Rijstevlaai - 20x20 4 Rijstevlaai met kersen
Rijstevlaai met kersen
Info Benodigdheden Stappen

Rijstevlaai met kersen is een echte klassieker. Deze romige taart doet het altijd goed op verjaardagen en is eenvoudig zelf te maken. Met wie deel jij een puntje kersenvlaai?

25 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-16 Porties
Kersen Room Gebak Taart

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    220 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Gist
    3.5 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Boter (ongezouten roomboter)
    30 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Ei
    2.5 stuk(s)
    Ei
  • Melk
    770 ml
    Melk
  •  
    125 g (gram)
    Dessertrijst

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    85 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanillestokje
    1 stuk(s)
    Vanillestokje
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Donkere basterdsuiker
    20 g (gram)
    Donkere basterdsuiker

Keukenspullen

  •  
    Vlaaivorm (of quichevorm) 28/30 cm
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Stappen

1. Deeg bereiden

Doe de bloem (220 g), roomboter (30 g), basterdsuiker (20 g), het gist (3.5 g), zout (0.5 tl), losgeklopt ei (0.5) en de melk (lauw, 70 ml) in een kom en kneed tot een soepel deeg. Het duurt ongeveer 10-15 minuten voordat het deeg soepel is. Het deeg kan met de hand of mixer met deeghaken gekneed worden.

Leg het deeg in een kom afgedekt met een vochtige theedoek of huishoudfolie. Laat het deeg een uur rijzen.

2. Rijstvulling bereiden

Doe de melk (700 ml), dessertrijst (125 g), kristalsuiker (85 g), het merg van het vanillestokje (1 stuk) en het stokje in een pan. Breng dit aan de kook. Kook de rijst gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Blijf steeds roeren in de rijst.

Laat het mengsel iets afkoelen en klop de eieren (2 stuks) door het mengsel.

3. Rijstevlaai bakken

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de vlaaivorm in met boter of bakspray.

Neem het deeg uit de kom. Druk het deeg plat en kneed het nog een keer stevig door. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bodem van de vlaaivorm. Prik met een satéprikker kleine gaatjes in de bodem.

Vul de vorm met de rijstvulling en strijk het mooi glad.

Bak de vlaai in de oven in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de vlaai hierna 5 minuten afkoelen en haal deze dan uit de vorm. Laat de vlaai vervolgens volledig afkoelen.

4. Topping

Verdeel de kersenvulling (1 blik) over het midden van de vlaai. Klop de slagroom (250 ml) op samen met de vanillesuiker (2 zakjes) en doe het vervolgens in een spuitzak met kartelmondje. Spuit toeven langs de rand van de vlaai.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.