Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Rendier Mini Cupcakes

Vrolijk Kerstfeest! Dat wordt het zeker met deze vrolijke Rudolfs.

Bereiden

60 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

24 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  • 100 g boter

  • 2 eieren

  Plaats de minicupcake vormpjes op de bakplaat. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en dat de boter zacht is.

Mini cupcakes bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 3

  • 100 ml melk

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

  Doe de mix, de eieren , de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 kleine lepels over de cupcakevormpjes.

 2. Stap 4

  Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de mini cupcakes in ongeveer 16 minuten gaar en goudbruin. De mini cupcakjees zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcakeje drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

Rendier cupcakes versieren

 1. Stap 5

  • 12 bitterkoekjes (kleine)

  Snijd een bitterkoekje doormidden, zodat het koekje minder dik wordt. Kijk daarna of het koekje niet te groot is, is dat wel het geval, dan kun je met een ronde uitsteker de juiste maat cirkel uit het koekje steken.

 2. Stap 6

  • Dr. Oetker Rolfondant wit

  Maak van witte fondant twee gelijke kleine bolletjes voor de ogen. Voor de pupillen kun je een beetje chocopasta gebruiken of een zwarte stift met eetbare inkt. Of maak van zwarte marsepein twee gelijke bolletjes.

 3. Stap 7

  • Chocoladepasta

  • Zakje M&M's® (of Smarties)

  Bestrijk de cupcake met een laagje chocoladepasta. Duw de twee krakelingen aan de bovenkant in de pasta. Duw het koekjes er precies onder. Nu kun je boven het koekje op de krakelingen de twee bolletjes voor de ogen bevestigen. Als laatste plak je met een beetje chocopasta een rode of een bruine Smartie of M&M als neus bovenop het koekje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.