Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Regenboog taart

Daar word je toch vrolijk van: een prachtige regenboogtaart en helemaal zelf gemaakt. Bekijk hoe je deze regenboogtaart stap voor stap maakt.

Bereiden

60 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg een stuk bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

Biscuitbeslag maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag.

  3. Stap 5

    • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

    Verdeel het beslag over 3 kommen. Kleur het biscuitbeslag roze, geel en blauw met de Dr. Oetker Kleurstoffen.

  4. Stap 6

    Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk één voor één in een spring- of taartvorm in ca. 25 minuten gaar. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.

Gekleurde botercrème maken

  1. Stap 7

    • 100 g roomboter

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

  3. Stap 9

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  4. Stap 10

    Verdeel de botercrème over 2 kommen. Kleur de botercrème blauw en geel met de kleurstoffen.

Regenboog taart maken

  1. Stap 11

    Doe de blauwe biscuitbodem in een schone spring- of taartvorm. Verdeel hierover de gele botercrème. Leg de roze biscuitbodem op de gele botercrème en druk deze licht aan. Verdeel blauwe botercrème over de roze biscuitbodem en leg hierop de gele biscuitbodem, druk deze ook zachtjes aan.

Botercrème maken

  1. Stap 12

    • 100 g roomboter

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 13

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

  3. Stap 14

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Glitter regenboog maken

  1. Stap 15

    • 1 flesje Glittersuiker

    Bestrijk de taart met de botercrème. Decoreer met gekleurde glittersuiker in de vorm van een regenboog. En klaar is de regenboog taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.