Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Regenboog koekjes 🌈

Regenboog koekjes 🌈

Dit recept is van: Lokyee1

  1. Regenboog koekjes 🌈
Item 1 of 1
Regenboog koekjes 🌈
info
Benodigdheden
Stappen
Maak de lekkerste zandkoekjes en versier ze met sprinkles die zelfs een eenhoorn jaloers zouden maken. Een perfecte manier om je vrije dag door te brengen! Trek je bakschort aan, trommel je vrienden of familie op, en bereid je voor op een kleurrijke chaos in de keuken. Ja, het kost even tijd, maar als je eenmaal proeft, weet je dat het de moeite waard is.✨ Laat je innerlijke bakker los en geniet van dit regenboogavontuur.
15 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Bewaar de koekjes in een luchtdichte bak om ze lekker vers te houden!
Thema receptenRegenboogZoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak love cookies van Dr. Oetker
  • 75 g boter
  • 35 ml water
  • Diverse sprinkles in de kleuren van de regenboog

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken

Stappen

Stap: 1

Zorg dat de boter zacht en op kamertemperatuur is. Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op: 170 °C voor een elektrische oven 160 °C voor een heteluchtoven Plaats het rooster in het midden van de oven.

Stap: 2

Doe 75 gram boter in een beslagkom en roer deze zacht. Voeg de koekjesmix en 10 ml water (1 eetlepel) toe aan de boter. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Stap: 3

Rol het deeg uit of druk het plat tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik (circa 25 bij 25 cm). Gebruik eventueel wat bloem om het deeg en de werkbank te bestuiven zodat het niet plakt. Steek vormen uit het deeg met het bijgeleverde vormpje en plaats ze met 2 cm tussenruimte op de bakplaat. Zorg dat er niet te veel bloem op de uitgestoken koekjes blijft zitten

Stap: 4

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de koekjes goed afkoelen.

Stap: 5

Breng een kleine hoeveelheid water aan de kook. Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het mengsel vervolgens tot het glanzend en stevig is.

Stap: 6

Doe het glazuur in een spuitzak zodat je elk koekje mooi kunt versieren. Tip: werk koekje voor koekje. Breng eerst het glazuur aan en voeg daarna meteen de sprinkles toe voor het allermooiste resultaat!

Over dit recept

Dit recept is van Lokyee1

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.