Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Red Velvet taart

Red Velvet taart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. red-velvet-valentijntaart
Item 1 of 1
Red Velvet taart
info
Benodigdheden
Stappen

Deze Red Velvet Cake is fluweelzacht en romig van smaak. Klinkt toch als een heerlijke taart voor Valentijnsdag of je verjaardag!

50 min.Bereidingstijd
13 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
ValentijnVerjaardagTaartBotercrèmeRed velvetThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    340 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    300 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Karnemelk
    240 ml
    Karnemelk
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    3 el (eetlepels)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

 

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Baksoda
  •  
    2 tl (theelepels)
    Appelazijncider

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    2 Stuk(s)
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmondjes gevarieerd
    Spuitmondjes gevarieerd
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C). Plaats op de bodem van iedere springvorm een vel bakpapier, druk de ring erop en sluit af. Vet de randen van de springvormen in met wat boter (om in te vetten) of een bakspray.

2. Beslag Red Velvet Cake maken

Klop met een mixer met garden de boter (140 g) samen met de suiker (300 g) tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren (2 stuks) toe en meng tot een glad beslag.

Meng het vanille-aroma (1 el) met de karnemelk (240 ml) en de rode kleurstof (3 el).

Zeef de Koopmans Patenbloem Kristal (300 g) samen met de cacao (2 el) boven een grote kom. Voeg de helft van de gezeefde bloem samen met de helft van het karnemelkmengsel toe aan het beslag in de beslagkom. Mix op de laagste stand. Voeg vervolgens de andere helft van de bloem en het karnemelkmengsel toe en mix tot een glad cakebeslag.

Spatel voorzichtig de baksoda (1 tl) en de appelciderazijn (2 tl) door het beslag. Verdeel vervolgens over de springvormen. Bak de taarten iets onder het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar. Laat de Red Velvet Cakes hierna afkoelen op een rooster.

Om te controleren of beide taartbodems goed gaar zijn, prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het midden. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de bodems gaar.

3. Botercrèmevulling maken

Mix ondertussen de boter (200 g) zacht en luchtig. Snijd het vanillestokje (1 stuks) door en haal het merg eruit. Voeg toe aan de boter, samen met de Mix voor Luchtige Botercrème (2 zakjes) en de melk (250 ml). Mix het geheel tot een luchtige botercrème.

Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de botercrème. Spuit toefjes op de gehele bovenzijde van een Red Velvettaart. Plaats de andere Red Velvettaart hier bovenop en spuit ook hierover toefjes. Garneer met Dr. Oetker Chocofantasie.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.