Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Red Velvet Valentijntaart

Rood als de kleur van de liefde. Bak voor Valentijn een overheerlijke Red Velvet Cake. De Red Velvet Cake is fluweelzacht en romig van smaak. Klinkt toch als een heerlijke taart voor Valentijn.

Bereiden

50 min

Baktijd

30 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Plaats op de bodem van iedere springvorm een vel bakpapier, druk de ring er op en sluit af. Vet de randen van de springvormen in met wat boter of een bakspray.

Red Velvet Cake beslag maken

  1. Stap 2

    • 140 g boter

    • 300 g suiker

    • 2 eieren

    Klop met een mixer met garden de boter samen met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en meng tot een glad beslag.

  2. Stap 3

    • 1 el Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 240 ml karnemelk

    • 3 el kleurstof (rood)

    Meng het vanille aroma met de karnemelk en de rode kleurstof.

  3. Stap 4

    • 2 el cacao

    • 300 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Zeef de kristalbloem samen met de cacao boven een grote kom. Voeg de helft van de gezeefde bloem samen met de helft van het karnemelkmengsel toe aan het beslag in de beslagkom. Mix op de laagste stand. Voeg vervolgens de andere helft van de bloem en het karnemelkmengsel toe en mix tot een glad Red Velvet cakebeslag.

  4. Stap 5

    Spatel voorzichtig de baksoda en de appelciderazijn door het beslag. Verdeel vervolgens over de springvormen. Bak de Red Velvet taarten iets onder het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar. Laat de Red Velvet Cakes hierna afkoelen op een rooster.

    Om te controleren of beide taartbodems goed gaar zijn, prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het midden. Komt de prikker er schoon en droog uit dan zijn de bodems gaar.

Botercrèmevulling maken

  1. Stap 6

    • 200 g boter

    • 1 vanillestokje

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 250 ml melk

    Mix ondertussen de boter zacht en luchtig. Snijd het vanilliestokje door en haal het merg eruit. Voeg toe aan de boter, samen met de zakjes Botercrème mix en de melk. Mix het geheel tot een luchtige botercrème.

  2. Stap 7

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de botercrème. Spuit toefjes op de gehele bovenzijde van een Red Velvet taart. Plaats de andere Red Velvettaart hier bovenop en spuit ook hierover toefjes. Garneer met Dr. Oetker Chocofantasie.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.