Deze Red Velvet Cake is fluweelzacht en romig van smaak. Klinkt toch als een heerlijke taart voor Valentijnsdag of je verjaardag!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C). Plaats op de bodem van iedere springvorm een vel bakpapier, druk de ring erop en sluit af. Vet de randen van de springvormen in met wat boter (om in te vetten) of een bakspray.
Klop met een mixer met garden de boter (140 g) samen met de suiker (300 g) tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren (2 stuks) toe en meng tot een glad beslag.
Meng het vanille-aroma (1 el) met de karnemelk (240 ml) en de rode kleurstof (3 el).
Zeef de Koopmans Patenbloem Kristal (300 g) samen met de cacao (2 el) boven een grote kom. Voeg de helft van de gezeefde bloem samen met de helft van het karnemelkmengsel toe aan het beslag in de beslagkom. Mix op de laagste stand. Voeg vervolgens de andere helft van de bloem en het karnemelkmengsel toe en mix tot een glad cakebeslag.
Spatel voorzichtig de baksoda (1 tl) en de appelciderazijn (2 tl) door het beslag. Verdeel vervolgens over de springvormen. Bak de taarten iets onder het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar. Laat de Red Velvet Cakes hierna afkoelen op een rooster.
Om te controleren of beide taartbodems goed gaar zijn, prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in het midden. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de bodems gaar.
Mix ondertussen de boter (200 g) zacht en luchtig. Snijd het vanillestokje (1 stuks) door en haal het merg eruit. Voeg toe aan de boter, samen met de Mix voor Luchtige Botercrème (2 zakjes) en de melk (250 ml). Mix het geheel tot een luchtige botercrème.
Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de botercrème. Spuit toefjes op de gehele bovenzijde van een Red Velvettaart. Plaats de andere Red Velvettaart hier bovenop en spuit ook hierover toefjes. Garneer met Dr. Oetker Chocofantasie.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.