Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Red Velvet tulband met cheesecake vulling

Red Velvet tulband met cheesecake vulling

Dit recept is van: Annet

  1. red velvet tulband bakken
  2. kerst tulband recept
Item 1 of 2
Red Velvet tulband met cheesecake vulling
info
Benodigdheden
Stappen

Heb je al wel eens een Red Velvet tulband met cheesecake geprobeerd? Red Velvet en Cheesecake zijn echte Amerikaanse klassiekers en mega lekker. Zo is de Red Velvet heerlijk smeuïg en de cheesecake vulling maakt de tulband een echte traktatie! Daarnaast ziet de tulband er ook nog eens heel mooi uit, dus voor wie ga jij deze prachtige Red Velvet tulband maken?

15 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KerstRed velvetTulband

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter of margarine
    170 g (gram)
    Boter of margarine
  • Suiker (kristalsuiker)
    300 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei (groot)
    2 Stuk(s)
    Ei (groot)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Karnemelk
    240 ml
    Karnemelk
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    3 el (eetlepels)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g (gram)
    Koopmans Patentbloem Kristal

 

  • Dr. Oetker Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Baksoda
  •  
    2 tl (theelepels)
    Appelazijncider
  • Roomkaas
    200 g (gram)
    Roomkaas
  • Basterdsuiker
    50 g (gram)
    Basterdsuiker
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Boter of margarine
    30 g (gram)
    Boter of margarine
  • Bloem
    2 el (eetlepels)
    Bloem
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. (Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C)

Vet de tulband in met wat boter of gebruik een bakspray.

2. Red Velvet tulband beslag

Klop met een mixer met garden de boter (140 g) samen met de kristalsuiker (300 g) tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren (2 stuks) toe en meng tot een glad beslag.

Meng het vanille-aroma (1 el) met de karnemelk (240 ml) en de rode kleurstof (3 el).

Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g) samen met de cacao (2 el) boven een grote kom. Voeg de helft van de gezeefde bloem samen met de helft van het karnemelkmengsel toe aan het beslag in de beslagkom. Mix op de laagste stand.

Voeg vervolgens de andere helft van de bloem en het karnemelkmengsel toe en mix tot een glad cakebeslag.

Spatel voorzichtig de baksoda (1 tl) en appelazijncider (2tl) door het beslag. Zet het beslag even apart.

3. Cheesecake vulling

Doe de roomkaas (200g), basterdsuiker (50g), ei (1 stuk), boter (30g), bloem (2 el) in een kom en roer deze door elkaar.

4. Tulband opbouwen

Doe 1/3 van het beslag in een spuitzak en spuit onderin en langs de zijkanten van de vorm een laagje beslag. Zo ontstaat er een soort sloot/kanaal. Vul dit met de cheesecake vulling.

Spuit het laatste beslag voorzichtig op de cheesecake vulling.

5. Red Velvet tulband bakken

Bak de tulband iets onder het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar. Laat de Red Velvet tulband hierna afkoelen op een rooster. Om te controleren de tulband goed gaar is, prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in de tulband. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de tulband gaar.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.