🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Red Velvet tulband met cheesecake vulling

Red Velvet tulband met cheesecake vulling

Dit recept is van: Annet

red velvet tulband bakken kerst tulband recept
Red Velvet tulband met cheesecake vulling
Info Benodigdheden Stappen

Heb je al wel eens een Red Velvet tulband met cheesecake geprobeerd? Red Velvet en Cheesecake zijn echte Amerikaanse klassiekers en mega lekker. Zo is de Red Velvet heerlijk smeuïg en de cheesecake vulling maakt de tulband een echte traktatie! Daarnaast ziet de tulband er ook nog eens heel mooi uit, dus voor wie ga jij deze prachtige Red Velvet tulband maken?

15 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kerst Red velvet Tulband
3
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter of margarine
    170 g (gram)
    Boter of margarine
  • Suiker (kristalsuiker)
    300 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei (groot)
    2 Stuk(s)
    Ei (groot)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Karnemelk
    240 ml
    Karnemelk
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    3 el (eetlepels)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g (gram)
    Koopmans Patentbloem Kristal

 

  • Dr. Oetker Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Baksoda
  •  
    2 tl (theelepels)
    Appelazijncider
  • Roomkaas
    200 g (gram)
    Roomkaas
  • Basterdsuiker
    50 g (gram)
    Basterdsuiker
  • Ei
    1
    Ei
  • Boter of margarine
    30 g (gram)
    Boter of margarine
  • Bloem
    2 el (eetlepels)
    Bloem
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Productdetails
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    2
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. (Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C)

Vet de tulband in met wat boter of gebruik een bakspray.

2. Red Velvet tulband beslag

Klop met een mixer met garden de boter (140 g) samen met de kristalsuiker (300 g) tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren (2 stuks) toe en meng tot een glad beslag.

Meng het vanille-aroma (1 el) met de karnemelk (240 ml) en de rode kleurstof (3 el).

Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g) samen met de cacao (2 el) boven een grote kom. Voeg de helft van de gezeefde bloem samen met de helft van het karnemelkmengsel toe aan het beslag in de beslagkom. Mix op de laagste stand.

Voeg vervolgens de andere helft van de bloem en het karnemelkmengsel toe en mix tot een glad cakebeslag.

Spatel voorzichtig de baksoda (1 tl) en appelazijncider (2tl) door het beslag. Zet het beslag even apart.

3. Cheesecake vulling

Doe de roomkaas (200g), basterdsuiker (50g), ei (1 stuk), boter (30g), bloem (2 el) in een kom en roer deze door elkaar.

4. Tulband opbouwen

Doe 1/3 van het beslag in een spuitzak en spuit onderin en langs de zijkanten van de vorm een laagje beslag. Zo ontstaat er een soort sloot/kanaal. Vul dit met de cheesecake vulling.

Spuit het laatste beslag voorzichtig op de cheesecake vulling.

5. Red Velvet tulband bakken

Bak de tulband iets onder het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar. Laat de Red Velvet tulband hierna afkoelen op een rooster. Om te controleren de tulband goed gaar is, prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in de tulband. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de tulband gaar.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.