Heb je al wel eens een Red Velvet tulband met cheesecake geprobeerd? Red Velvet en Cheesecake zijn echte Amerikaanse klassiekers en mega lekker. Zo is de Red Velvet heerlijk smeuïg en de cheesecake vulling maakt de tulband een echte traktatie! Daarnaast ziet de tulband er ook nog eens heel mooi uit, dus voor wie ga jij deze prachtige Red Velvet tulband maken?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. (Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C)
Vet de tulband in met wat boter of gebruik een bakspray.
Klop met een mixer met garden de boter (140 g) samen met de kristalsuiker (300 g) tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren (2 stuks) toe en meng tot een glad beslag.
Meng het vanille-aroma (1 el) met de karnemelk (240 ml) en de rode kleurstof (3 el).
Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (300 g) samen met de cacao (2 el) boven een grote kom. Voeg de helft van de gezeefde bloem samen met de helft van het karnemelkmengsel toe aan het beslag in de beslagkom. Mix op de laagste stand.
Voeg vervolgens de andere helft van de bloem en het karnemelkmengsel toe en mix tot een glad cakebeslag.
Spatel voorzichtig de baksoda (1 tl) en appelazijncider (2tl) door het beslag. Zet het beslag even apart.
Doe de roomkaas (200g), basterdsuiker (50g), ei (1 stuk), boter (30g), bloem (2 el) in een kom en roer deze door elkaar.
Doe 1/3 van het beslag in een spuitzak en spuit onderin en langs de zijkanten van de vorm een laagje beslag. Zo ontstaat er een soort sloot/kanaal. Vul dit met de cheesecake vulling.
Spuit het laatste beslag voorzichtig op de cheesecake vulling.
Bak de tulband iets onder het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar. Laat de Red Velvet tulband hierna afkoelen op een rooster. Om te controleren de tulband goed gaar is, prik je aan het einde van de baktijd met een satéprikker in de tulband. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de tulband gaar.