Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Red Velvet in a jar

Red Velvet in a jar

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. KODT red-velvet-in-a-jar
Item 1 of 1
Red Velvet in a jar
info
Benodigdheden
Stappen

Red Velvet cake in kleine glazen potjes. Je kunt zo de laagjes red velvet en witte crèmetopping heel mooi zien. Een hele leuke traktatie.

40 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
7Porties
Cream cheeseRed velvetCakeDessertsKerstKerst op de taartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    1 Pak
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Roomkaas
    100 g
    Roomkaas

Keukenspullen

  • Cupcakevormpjes
    12 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  •  
    6 Stuk(s)
    Glaasje
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Plaats de cupcakes vormpjes in het muffinbakblik.

2. Red velvet beslag maken

Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake samen met de eieren (2 stuks) en slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het red velvetbeslag over de 12 vormpjes. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Bak de red velvet cakejes in ca. 10-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.

3. Topping maken

Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (150ml) en de roomkaas (100 g) in een beslagkom. Roer het in ca. 0.5 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de topping iets dikker wordt. Klop de topping in ca. 2 minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige crème.

4. Red velvet in a jar

Snijd de muffins in drieën en snijd er een klein kapje af om te verkruimelen. Verkruimel de kapjes en bewaar de kruimels voor decoratie. Als de muffinlaagjes nog warm aanvoelen, laat ze dan nog verder goed afkoelen. Vul een spuitzak met de topping. Knip 1.5 cm van de punt. Leg nu in de glaasjes een muffinlaagje van de volledig afgekoelde Red Velvet Cake en spuit er een laagje topping op van ongeveer 1 cm dik. Leg daar een cakelaagje op. Spuit hier weer een laag crème op. Dek af met laagje red velvet cake, spuit hier nog een kleine toef op en decoreer met wat red velvet cake kruimels. Wil je 12 glaasjes vullen, vervang dan een laagje topping door jam (zie variatietip). Let op: bewaar de glaasjes tot het moment van serveren in de koeling.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.