Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Red velvet crinkle cookies

Red velvet crinkle cookies

Dit recept is van: Jeroen

  1. Red velvet crinkle cookies
Item 1 of 1
Red velvet crinkle cookies
info
Benodigdheden
Stappen
Een heerlijke red velvet variant omdat deze er prachtig op uitziet. Natuurlijk kun je de rode kleurstof weglaten zonder dat het de smaak beïnvloedt. Deze koekjes zijn zo gemaakt, dus geen excuses! Het deeg is in ongeveer 10 minuten klaar. Na een korte koeling kun je beginnen met het rollen van de balletjes, wat waarschijnlijk het meest tijdrovende deel is. Maar dan heb je wel een grote voorraad van deze overheerlijke koekjes!
30 min.Bereidingstijd
10 min.Bak- of opstijftijd
Thema receptenBrunchHigh teaVerjaardagZoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • rode kleurstof

 

  • 2 el cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 gram tarwebloem
  • 200 gram witte chocolade
  • poedersuiker

Keukenspullen

  • bakplaat
  • bakpapier

Stappen

Stap: 1

Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.

Stap: 2

Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.

Stap: 3

Voeg nu ook het vanille extract en de rode kleurstof toe. Mix goed door totdat je een knalrood mengsel hebt.

Stap: 4

Mix er dan de bloem, cacao en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.

Stap: 5

Hak de witte chocolade heel klein en roer dit door het deeg heen.

Stap: 6

Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor tenminste 1 uur, zodat het wat steviger is en makkelijker te rollen tot balletjes.

Stap: 7

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet een schaaltje poedersuiker klaar.

Stap: 8

Rol balletjes van het deeg en rol ze door de poedersuiker. Druk een klein beetje plat en leg wat extra poedersuiker bovenop. Leg ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat, ze lopen namelijk nog flink uit.

Stap: 9

Bak de koekjes in 8 tot 10 minuutjes gaar (bij mijn oven was 8 minuten genoeg). Laat ze zo'n 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een afkoelrooster en laat volledig afkoelen.

Stap: 10

Bewaar ze in een luchtdichte doos en geniet!

Over dit recept

Dit recept is van Jeroen

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.