Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Red Velvet cakerol

Red Velvet cakerol

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. red velvet cakerol
Item 1 of 1
Red Velvet cakerol
info
Benodigdheden
Stappen

Steel de show en bak een prachtige Red Velvet cakerol. De witte topping met de rode cake is een prachtig gezicht. Echt een plaatje!

40 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Red velvetCream cheeseCakeKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    1 Pak
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Roomkaas
    100 g
    Roomkaas
  • Choco Dip bruin (Dr. Oetker)
    1 Beker(s)
    Choco Dip bruin (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Snijplank
  • Theedoek
    Theedoek
  • Bord
    Bord

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

.

2. Red velvet beslag maken

Doe de Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake (1 pak) samen met de eieren (2 stuks) en de helft van de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het daarna op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak met een lepel een rechthoek van ongeveer 20x30 cm met een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Red Velvet cake in ca. 10-15 minuten gaar. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg deze zo glad mogelijk neer. Strooi hier royaal poedersuiker over.

3. Red velvet cake oprollen

Haal de bakplaat uit de oven en leg de cake op de theedoek met het bakpapier aan de bovenkant. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af. Rol de cake heel strak op samen met de theedoek erin. Op deze manier gaat de cake niet aan elkaar plakken. Laat dit in minimaal 20 minuten strak opgerold, goed en volledig afkoelen. Doe de mix voor de topping samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas (100 g) in een beslagkom. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Klop daarna in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème. Rol de Red Velvet cake met theedoek voorzichtig uit elkaar. Verdeel de topping over de plak. Houd hierbij aan beide zijde zo'n 2.5 cm vrij. Rol de cake nu weer strak en voorzichtig op. Laat de Red Velvet cakerol minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Zuivelspread

In plaats van roomkaas kun je ook zuivelspread gebruiken.

4. Cakerol decoreren

Verwarm de Dr. Oetker Choco Dip Bruin (1 beker) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de Red Velvet cakerol uit de koelkast en leg deze op een bord met bakpapier. Maak met de Choco dip streepjes over de cakerol. Laat de Choco Dip afkoelen. Plaats de cakerol tot het moment van serveren terug in de koeling. Serveer de red velvet cakerol op een mooi bord.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.