🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Red Velvet cakerol

Red Velvet cakerol

Dit recept is van: Bakken.nl

red velvet cakerol
Red Velvet cakerol
Info Benodigdheden Stappen

Steel de show en bak een prachtige Red Velvet cakerol. De witte topping met de rode cake is een prachtig gezicht. Echt een plaatje!

40 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Red velvet Cream cheese Cake Kerst Thema recepten
4
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    1 Pak
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Roomkaas
    100 g
    Roomkaas
  • Choco Dip bruin (Dr. Oetker)
    1 Beker(s)
    Choco Dip bruin (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Snijplank
  • Theedoek
    Theedoek
  • Bord
    Bord

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

.

2. Red velvet beslag maken

Doe de Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake (1 pak) samen met de eieren (2 stuks) en de helft van de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het daarna op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak met een lepel een rechthoek van ongeveer 20x30 cm met een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Red Velvet cake in ca. 10-15 minuten gaar. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg deze zo glad mogelijk neer. Strooi hier royaal poedersuiker over.

3. Red velvet cake oprollen

Haal de bakplaat uit de oven en leg de cake op de theedoek met het bakpapier aan de bovenkant. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af. Rol de cake heel strak op samen met de theedoek erin. Op deze manier gaat de cake niet aan elkaar plakken. Laat dit in minimaal 20 minuten strak opgerold, goed en volledig afkoelen. Doe de mix voor de topping samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas (100 g) in een beslagkom. Roer het geheel in ongeveer een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Klop daarna in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème. Rol de Red Velvet cake met theedoek voorzichtig uit elkaar. Verdeel de topping over de plak. Houd hierbij aan beide zijde zo'n 2.5 cm vrij. Rol de cake nu weer strak en voorzichtig op. Laat de Red Velvet cakerol minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Zuivelspread

In plaats van roomkaas kun je ook zuivelspread gebruiken.

4. Cakerol decoreren

Verwarm de Dr. Oetker Choco Dip Bruin (1 beker) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de Red Velvet cakerol uit de koelkast en leg deze op een bord met bakpapier. Maak met de Choco dip streepjes over de cakerol. Laat de Choco Dip afkoelen. Plaats de cakerol tot het moment van serveren terug in de koeling. Serveer de red velvet cakerol op een mooi bord.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.