Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Red Velvet cake met cream cheese

Oh wat een beauty! Deze statige Red Velvet cake is bijna te mooi om op te eten. Maar als je dan toch een hapje neemt, dan proef je de liefde : ) En ook witte chocolade...

Bereiden

40 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Stap 2

    Bekleed het bakblik met bakpapier.

Red Velvet cake maken

  1. Stap 3

    • Dr. Oetker Red Velvet Cake

    • 2 eieren

    • 100 ml slagroom

    Doe de Red Velvet taartmix samen met de eieren en de 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer dit met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa.

  2. Stap 4

    Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

    Aanslag

    Was direct na gebruik de beslagkom en de garden af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag over de bakplaat, ongeveer 1 cm dik. Gebruik eventueel een tweede bakplaat.

Red Velvet cake bakken

  1. Stap 6

    Bak de taartplak in 30 tot 40 minuten) iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en laat deze afkoelen.

Cream cheese met chocolade maken

  1. Stap 7

    • 350 g witte chocolade

    Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze afkoelen tot lauw-warm.

  2. Stap 8

    • 400 g boter

    • 300 g roomkaas

    Klop de roomkaas zacht en klop er geleidelijk de zachte boter en de witte chocolade door. Doe dit beetje voor beetje tot het de structuur van slagroom heeft gekregen.

Taart opbouwen

  1. Stap 9

    Snijd de randen van de cake en bewaar deze voor decoratie.

  2. Stap 10

    Snijd de plakken Red Velvet cake iets groter dan de bakvorm hoog is en snijd ze in de lengte doormidden. Besmeer de plakken met de cream cheese en rol deze op, net zo vaak tot de bakvorm vol is.

  3. Stap 11

    Laat de taart 2 uur opstijven in de koeling, verwijder de taartring en bestrijk de taart aan de buitenkant ruim met de rest van de vulling. Decoreer met de achtergehouden biscuit (eventueel fijngemalen in de keukenmachine).

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.