Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Red Velvet cake met cream cheese

Red Velvet cake met cream cheese

Dit recept is van: Danna

  1. red velvet taart met witte chocolade creme
Item 1 of 1
Red Velvet cake met cream cheese
info
Benodigdheden
Stappen

Oh wat een beauty! Deze statige Red Velvet cake is bijna te mooi om op te eten. Maar als je dan toch een hapje neemt, dan proef je de liefde : ) En ook witte chocolade...

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeCream cheeseRed velvetValentijnThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Witte chocolade
    350 g
    Witte chocolade
  • Boter (ongezouten roomboter)
    400 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Roomkaas
    300 g
    Roomkaas

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  •  
    Taartring ⌀20

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Bekleed het bakblik met bakpapier.

2. Red Velvet cake maken

Doe de taartmix (1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake) samen met de eieren (2 stuks) en de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer dit met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa.

Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de bakplaat, ongeveer 1 cm dik. Gebruik eventueel een tweede bakplaat.

Aanslag

Was direct na gebruik de beslagkom en de garden af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

3. Red Velvet Cake bakken

Bak de taartplak in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en laat deze afkoelen.

4. Cream cheese met chocolade maken

Smelt de chocolade (350 g) au bain-marie en laat deze afkoelen tot lauw-warm.

Klop de roomkaas (300 g) zacht en klop er geleidelijk de zachte boter (400 g) en de witte chocolade door. Doe dit beetje voor beetje tot het de structuur van slagroom heeft gekregen.

5. Taart opbouwen

Snijd de randen van de cake en bewaar deze voor decoratie.

Snijd de plakken Red Velvet cake iets groter dan de bakvorm hoog is en snijd ze in de lengte doormidden. Besmeer de plakken met de cream cheese en rol deze op, net zo vaak tot de bakvorm vol is.

Laat de taart 2 uur opstijven in de koeling, verwijder de taartring en bestrijk de taart aan de buitenkant ruim met de rest van de vulling. Decoreer met de achtergehouden biscuit (eventueel fijngemalen in de keukenmachine).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.