🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Red Velvet cake met cream cheese

Red Velvet cake met cream cheese

Dit recept is van: Danna

red velvet taart met witte chocolade creme
Red Velvet cake met cream cheese
Info Benodigdheden Stappen

Oh wat een beauty! Deze statige Red Velvet cake is bijna te mooi om op te eten. Maar als je dan toch een hapje neemt, dan proef je de liefde : ) En ook witte chocolade...

40 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Chocolade Cream cheese Red velvet Valentijn Thema recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Red Velvet Cake
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Red Velvet Cake
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Witte chocolade
    350 g
    Witte chocolade
  • Boter (ongezouten roomboter)
    400 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Roomkaas
    300 g
    Roomkaas

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  •  
    Taartring ⌀20

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Bekleed het bakblik met bakpapier.

2. Red Velvet cake maken

Doe de taartmix (1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake) samen met de eieren (2 stuks) en de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer dit met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa.

Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de bakplaat, ongeveer 1 cm dik. Gebruik eventueel een tweede bakplaat.

Aanslag

Was direct na gebruik de beslagkom en de garden af met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

3. Red Velvet Cake bakken

Bak de taartplak in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en laat deze afkoelen.

4. Cream cheese met chocolade maken

Smelt de chocolade (350 g) au bain-marie en laat deze afkoelen tot lauw-warm.

Klop de roomkaas (300 g) zacht en klop er geleidelijk de zachte boter (400 g) en de witte chocolade door. Doe dit beetje voor beetje tot het de structuur van slagroom heeft gekregen.

5. Taart opbouwen

Snijd de randen van de cake en bewaar deze voor decoratie.

Snijd de plakken Red Velvet cake iets groter dan de bakvorm hoog is en snijd ze in de lengte doormidden. Besmeer de plakken met de cream cheese en rol deze op, net zo vaak tot de bakvorm vol is.

Laat de taart 2 uur opstijven in de koeling, verwijder de taartring en bestrijk de taart aan de buitenkant ruim met de rest van de vulling. Decoreer met de achtergehouden biscuit (eventueel fijngemalen in de keukenmachine).

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.