Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Rainbow cake

Rainbow cake

Dit recept is van: Annet

  1. Recept 6 - Regenboogtaart LR
Item 1 of 1
Rainbow cake
info
Benodigdheden
Stappen

Daar word je toch vrolijk van: een prachtige rainbow cake en helemaal zelf gemaakt. Kijk hier hoe je deze regenboogtaart stap voor stap maakt!

90 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
45Porties
BotercrèmeTaartBiscuittaartVerjaardagUnicornRegenboogThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    10 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 Pak
    Dr. Oetker Kleurstoffen

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    4 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Roomboter (zacht)
    400 g
    Roomboter (zacht)
  • Melk
    500 ml
    Melk

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Kom
    5 Stuk(s)
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    3 Stuk(s)
    Springvorm Ø 18 - 20cm (hoog of verhoogd)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Dit recept wordt in 6 delen gebakken, per kleur een bak je biscuitbeslag. Gebruik bij voorkeur 2 tot 3 bakblikken tegelijk in een heteluchtoven. Een hoge springvorm van 18-20 centimeter maakt de taart eleganter dan een standaard springvorm van 24 centimeter, maar het kan in beide!

Verdeel de roosters over de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Leg het bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker). Herhaal deze handelingen met de overige bakvormen.

2. Biscuitbeslag maken

Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (2 stuks), de eieren (10 stuks) en het water (100 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag in 6 porties van 200 gram en breng de 6 porties op kleur met Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pak). Verdeel het beslag over de springvormen en strijk het glad.

Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk één voor één in een spring- of taartvorm in ca. 25 minuten gaar. Of bak er 2 per keer als je meer dezelfde springvormen hebt.

Haal de gekleurde biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

3. Botercrème maken

Klop de zachte roomboter (400 g) op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (500 ml) en de mix voor botercrème (4 zakjes) toe. Roer het geheel in ca. een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

4. Regenboogtaart maken

Plaats de paarse biscuit op een bord of draaiplateau. Doe ongeveer 80 gram botercrème op de laag en strijk dit glad. Herhaal deze stappen met de blauwe, groene, gele, oranje en rode laag. Als alle lagen staan wordt de taart licht bestreken met botercrème. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de taart uit de koelkast. Smeer de taart met de overige botercrème af.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.