Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pumpkin Spice Cinnamon Rolls

Pumpkin Spice Cinnamon Rolls

Dit recept is van: Annet

  1. Pumpkin spice cinnamon rolls
Item 1 of 1
Pumpkin Spice Cinnamon Rolls
info
Benodigdheden
Stappen

Pumpkin Spice Cinnamon Rolls: zacht, kruidig en onweerstaanbaar. Deze herfstige variatie op de klassieke cinnamon rolls combineert kaneel en pompoen in luchtige, geurige broodjes. Perfect voor een brunch of bij een warme kop thee. Geen bakexpert? Geen probleem! Met dit simpele recept tover je deze Pumpkin Spice Cinnamon Rolls zo uit de oven. Laat je huis heerlijk ruiken en je maag genieten! Probeer ze meteen!

75 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
Zoete receptenHerfstPompoenZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 pak(ken)
    Koopmans Kaneelbroodjes
  • Boter of margarine
    70 g (gram)
    Boter of margarine
  • Water (handwarm)
    150 ml
    Water (handwarm)
  •  
    4 tl. (theelepels)
    Pumpkin spice
  • Bloem om te bestuiven
    1 tl. (theelepels)
    Bloem om te bestuiven

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op: 200°C (elektrische oven), 180°C (hete lucht) of stand 4 (gasoven).

    1. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 15>
    2. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 14>
    3. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 13>
    4. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 12>
    Item 1 of 4

    2. Deeg bereiden

    Meng de inhoud van het zakje gist met het water en meng het tot de gist is opgelost. Voeg de bakmix en 30 g boter toe. Meng 1 minuut goed door elkaar op de laagste stand van de mixer. Kneed het deeg vervolgens 3 minuten op de middelste stand. Kneed het deeg met de hand verder tot een soepel deeg. Dit kan enkele minuten duren, het deeg is goed als je er een dun vliesje van kan trekken.

    Laat het deeg vervolgens 10 minuten rijzen.

    Meng ondertussen de kaneelsuiker en de pumpkin spices met resterende 40 g boter tot een goed smeerbare vulling.

    Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 20 cm breed en 40 cm diep. Verdeel de kaneelvulling met een spatel over het deeg. Laat aan de boven- en onderkant circa 2 cm vrij en bestrijk de onderkant van het deeg licht met water. Rol het deeg van boven naar onder op, zodat er een rol van 20 cm ontstaat. Plak het nat gemaakte stukje deeg goed vast.

    1. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 11>
    Item 1 of 1

    3. Pumpkin spice cinnamon rolls bakken

    Verdeel de rol in 8 stukken en leg ze in de ingevette ovenschaal. Duw de deegplakjes iets plat tot ze circa een doorsnede van 7 cm hebben. Laat de deegplakjes minimaal 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

    Bak de kaneelbroodjes circa 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden (elektrische oven).

    Laat de kaneelbroodjes afkoelen.

    1. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 20x20 - 9>
    2. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 20x20 - 8>
    3. Bakken.nl - Recept - Kaneelbroodjes - Pumpkin Spices - 20x20 - 7>
    Item 1 of 3

    4. Glazuur maken en toevoegen

    Meng 40 g poedersuiker met 8 g warm water (circa 3 kleine theelepels). Voeg het water per theelepel toe, zodat het glazuur niet te dun wordt. Het glazuur moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Laat het glazuur over de kaneelbroodjes druppelen.

    Bakken.nl

    Over ons

    Algemene voorwaarden

    Privacybeleid

    Cookiebeleid

    Compliance

    Nieuwsbrief

    Toegankelijkheidsverklaring

    Klantenservice

    Contact

    Veelgestelde vragen

    Sociale media

    Instagram

    Facebook

    Pinterest

    © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.