🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Pruimentaart met amandelspijs

Pruimentaart met amandelspijs

Dit recept is van: Annet

Pruimentaart met amandelspijs
Pruimentaart met amandelspijs
Info Benodigdheden Stappen

Deze pruimentaart met amandelspijs maak je in een handomdraai. Een heerlijke traktatie om uit te delen.

20 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Heb je amandelspijs over?

Dat kun je invriezen. Verpak het luchtdicht. In de vriezer blijft het ongeveer drie maanden goed.

Taart Amandelspijs Pruimen Fruittaart recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Witte basterdsuiker
    60 g
    Witte basterdsuiker
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Bloem
    180 g
    Bloem
  • Ei
    1
    Ei

 

  • Dr. Oetker Amandelspijs
    250 g
    Dr. Oetker Amandelspijs
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Ei
    125 g
    Ei
  •  
    6
    Pruim

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Maak een deeg

Klop een ei los. Vermeng een deel van het ei met de witte basterdsuiker (60 g), roomboter (120 g), bloem (180 g) in een kom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

2. Amandelspijsvulling bereiden

Vermeng het amandelspijs (250 g) met 2 à 3 eetlepels van het resterende ei. Mix de amandelspijs los.

Voeg de melk (125 ml) en de eieren (3 stuks) toe aan het amandelspijs. Mix dit tot een samenhangend mengsel.

Giet de amandelspijsvulling in een maatbeker. Zet dit in de koelkast.

3. Bak je fruittaart

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem de ring erop. Vet de randen van de vorm in met bakspray.

Maak de pruimen (6 stuks) schoon door de pit te verwijderen. Snijd het vruchtvlees in partjes van ongeveer 1 cm breed.

Rol het deeg uit. Bekleed de bakvorm met het deeg. Bekleed de zijkant van het springvorm tot 3,5 centimeter hoogte met het deeg.

Neem de maatbeker met de amandelspijsvulling. Giet de vulling voorzichtig in de taartvorm.

Duw de pruimenpartjes in de amandelspijsvulling. Bak de taart in 45 minuten goudbruin.

Laat de taart afkoelen op een rooster.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.