Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pruimentaart met amandelspijs

Lekker in de pruimentijd! Een goed gevulde pruimentaart met amandelspijs. Een heerlijke traktatie.

Bereiden

20 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Maak een deeg

  1. Stap 1

    • 60 g witte basterdsuiker

    • 120 g roomboter

    • 180 g bloem

    • 1 ei

    Klop een ei los. Vermeng een deel van het ei met de overige ingrediënten in een kom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 2

    Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

Amandelspijsvulling bereiden

  1. Stap 3

    • 250 g Dr. Oetker Amandelspijs

    Vermeng het amandelspijs met 2 á 3 eetlepels van het resterende ei. Mix de amandelspijs los.

    Heb je amandelspijs over? Dat kun je invriezen. Verpak het luchtdicht. In de vriezer blijft het ongeveer drie maanden goed.

  2. Stap 4

    • 125 ml melk

    • 125 g ei (ca. 3 eieren)

    Voeg de melk en de eieren toe aan het amandelspijs. Mix dit tot een samenhangend mengsel.

  3. Stap 5

    Giet de amandelspijsvulling in een maatbeker. Zet dit in de koelkast.

Bak je fruittaart

Elektrisch 170°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 6

    • 6 pruimen

    Verwarm de oven voor. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem de ring erop. Vet de randen van de vorm in met bakspray. Maak de pruimen schoon door de pit te verwijderen. Snij het vruchtvlees in partjes van ongeveer 1 cm breed.

  2. Stap 7

    Rol het deeg uit. Bekleed de bakvorm met het deeg. Bekleed de zijkant van het springvorm tot 3,5 centimeter hoogte met het deeg.

  3. Stap 8

    Neem de maatbeker met de amandelspijsvulling. Giet de vulling voorzichtig in de taartvorm.

  4. Stap 9

    Duw de pruimen partjes in de amandelspijsvulling. Bak de taart in 45 minuten goudbruin.

  5. Stap 10

    Laat de taart afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.