I’ll be ready in a prosecco! Zo maak je wel heel makkelijk een feestelijk en lekker dessert!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de boter (60 g) in een steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de bodemmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) samen met de koek- of speculaaskruiden (2 tl) toe en roer goed.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het bodemmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik koel weg.
Doe de (koude) aardbeienkwark (500 g) in een kom toe en schenk de prosecco (125 ml) erbij. Meng met een mixer met garde op de laagste stand tot een glad mengsel.
Voeg de taartmix toe en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel het aardbei kwarkmengsel met prosecco over de kruimelbodem en laat deze minimaal 2,5 uur in de koeling opstijven.
Was ondertussen de aardbeien (200 g) en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine blokjes, rasp de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes (15 g) in dunne reepjes.
Meng de stukjes aardbei met de limoenrasp, het -sap (van 1 stuks), de poedersuiker (2 el) en de munt en laat minimaal 10 minuten marineren.
Verwijder voor het serveren de bakvorm en verdeel het prosecco kwarktaartje in 6 gelijke vierkantjes, of steek er rondjes uit met een uitsteker. Bedek elk prosecco taartje met een schepje gemarineerde aardbei en garneer met een muntblaadje.