Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Prosecco-kwarktaart

Prosecco-kwarktaart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. KODT prosecco-kwarktaart
Item 1 of 1
Prosecco-kwarktaart
info
Benodigdheden
Stappen

I’ll be ready in a prosecco! Zo maak je wel heel makkelijk een feestelijk en lekker dessert!

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
6Porties
AardbeiKwarktaartZonder ovenDessertsKerstKerst op de taartThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Koekkruiden
    2 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Aardbeienkwark
    500 g
    Aardbeienkwark
  •  
    125 ml
    Prosecco (mousserende witte wijn)

 

  • Aardbeien
    200 g
    Aardbeien
  • Limoen
    1 Stuk(s)
    Limoen
  • Munt (vers)
    15 g
    Munt (vers)
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm (Ø20 cm)
    3 Stuk(s)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  •  
    Ronde uitsteker (of glas) ø 4 à 5 cm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.

2. Kruimelbodem maken

Smelt de boter (60 g) in een steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de bodemmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) samen met de koek- of speculaaskruiden (2 tl) toe en roer goed.

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het bodemmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik koel weg.

3. Prosecco kwarktaart maken

Doe de (koude) aardbeienkwark (500 g) in een kom toe en schenk de prosecco (125 ml) erbij. Meng met een mixer met garde op de laagste stand tot een glad mengsel.

Voeg de taartmix toe en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het aardbei kwarkmengsel met prosecco over de kruimelbodem en laat deze minimaal 2,5 uur in de koeling opstijven.

4. Aardbeienmarinade maken

Was ondertussen de aardbeien (200 g) en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine blokjes, rasp de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes (15 g) in dunne reepjes.

Meng de stukjes aardbei met de limoenrasp, het -sap (van 1 stuks), de poedersuiker (2 el) en de munt en laat minimaal 10 minuten marineren.

Verwijder voor het serveren de bakvorm en verdeel het prosecco kwarktaartje in 6 gelijke vierkantjes, of steek er rondjes uit met een uitsteker. Bedek elk prosecco taartje met een schepje gemarineerde aardbei en garneer met een muntblaadje.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.