🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Prosecco-kwarktaart

Prosecco-kwarktaart

Dit recept is van: Bakken.nl

KODT prosecco-kwarktaart
Prosecco-kwarktaart
Info Benodigdheden Stappen

I’ll be ready in a prosecco! Zo maak je wel heel makkelijk een feestelijk en lekker dessert!

30 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Aardbei Kwarktaart Zonder oven Desserts Kerst Kerst op de taart Thema recepten Feestdagen
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Koekkruiden
    2 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Aardbeienkwark
    500 g
    Aardbeienkwark
  •  
    125 ml
    Prosecco (mousserende witte wijn)

 

  • Aardbeien
    200 g
    Aardbeien
  • Limoen
    1 Stuk(s)
    Limoen
  • Munt (vers)
    15 g
    Munt (vers)
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm (Ø20 cm)
    3 Stuk(s)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  •  
    Ronde uitsteker (of glas) ø 4 à 5 cm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.

2. Kruimelbodem maken

Smelt de boter (60 g) in een steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de bodemmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) samen met de koek- of speculaaskruiden (2 tl) toe en roer goed.

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het bodemmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik koel weg.

3. Prosecco kwarktaart maken

Doe de (koude) aardbeienkwark (500 g) in een kom toe en schenk de prosecco (125 ml) erbij. Meng met een mixer met garde op de laagste stand tot een glad mengsel.

Voeg de taartmix toe en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het aardbei kwarkmengsel met prosecco over de kruimelbodem en laat deze minimaal 2,5 uur in de koeling opstijven.

4. Aardbeienmarinade maken

Was ondertussen de aardbeien (200 g) en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine blokjes, rasp de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes (15 g) in dunne reepjes.

Meng de stukjes aardbei met de limoenrasp, het -sap (van 1 stuks), de poedersuiker (2 el) en de munt en laat minimaal 10 minuten marineren.

Verwijder voor het serveren de bakvorm en verdeel het prosecco kwarktaartje in 6 gelijke vierkantjes, of steek er rondjes uit met een uitsteker. Bedek elk prosecco taartje met een schepje gemarineerde aardbei en garneer met een muntblaadje.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.