Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Poffert

Sommige streekgerechten zijn waanzinnig lekker: zoals deze Groningse poffert. Officieel bak je een poffert is een speciale pan op het vuur. Voor dit recept heb je deze niet nodig. Deze poffert bak je in een pan, in de oven. Serveer de poffert warm of koud in plakken gesneden met stroop of boter en suiker.

Bereiden

30 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

14 plakjes

Poffertdeeg maken

  1. Stap 1

    • 0,5 ei (losgeklopt)

    • 275 g Koopmans Witbrood

    • 225 ml melk (lauwwarm 40°C)

    • 1 el suiker

    Doe de broodmix, melk, suiker, olie en het halve losgeklopte ei in een kom.

  2. Stap 2

    Kneed het met een mixer met deeghaken tot een soepel en elastisch deeg ontstaat. Let op, het poffert deeg is dunner dan een normaal brooddeeg.

  3. Stap 3

    • 25 g gember (of sukade)

    • 125 g rozijnen (geweld)

    Voeg de rozijnen en sukade of gember toe.

Poffertdeeg laten rijzen

  1. Stap 4

    Vet een gietijzeren pan of een springvorm in met boter.

  2. Stap 5

    Doe het poffert deeg over in de pan en sluit deze of verpak de springvorm in plasticfolie.

  3. Stap 6

    Zet het poffert deeg op een tochtvrije warme plaats en laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.

Poffert bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 7

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 8

    Plaats de braadpan (zonder deksel) of springvorm op het rooster iets onder het midden in de oven.

  3. Stap 9

    Bak de poffert in ongeveer gaar en bruin.

    Te bruin

    Als de poffert te bruin wordt, leg er dan aluminiumfolie over.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.