🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Poffert

Poffert

Dit recept is van: Koopmans

Poffert
Poffert
Info Benodigdheden Stappen

Sommige streekgerechten zijn waanzinnig lekker, zoals deze Groningse poffert. Officieel bak je een poffert in een speciale pan op het vuur, maar voor dit recept heb je deze niet nodig. Deze poffert bak je in een pan, in de oven. Serveer de poffert warm of koud in plakken gesneden, met stroop of boter en suiker.

30 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
14 Porties
Gember Rozijnen Brood Brunch

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei (losgeklopt)
    0.5 stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Koopmans Witbrood
    275 g
    Koopmans Witbrood
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    225 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Gember
    25 g
    Gember
  • Rozijnen
    125 g
    Rozijnen

Keukenspullen

  • Gietijzeren braadpan
    Gietijzeren braadpan
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Stappen

1. Poffertdeeg maken

Doe de Koopmans Witbrood broodmix (275 g), lauwwarme melk (225 ml), suiker (1 el), en het losgeklopte ei (0,5 stuks) in een kom. Eventueel kun je ook een scheutje (olijf)olie toevoegen.

Kneed het met een mixer met deeghaken tot een soepel en elastisch deeg ontstaat. Let op, het poffertdeeg is dunner dan een normaal brooddeeg.

Voeg de gewelde rozijnen (125 g) en gember (25 g) of sukade toe.

Sukade

In plaats van gember kun je ook sukade toevoegen.

2. Poffertdeeg laten rijzen

Vet een gietijzeren pan of een springvorm in met boter.

Doe het poffertdeeg over in de pan en sluit deze of verpak de springvorm in huishoudfolie.

Zet het poffertdeeg op een tochtvrije warme plaats en laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.

3. Poffert bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).

Plaats de pan (zonder deksel) of springvorm op het rooster iets onder het midden in de oven.

Bak de poffert in ongeveer een uur gaar en bruin.

Te bruin

Als de poffert te bruin wordt, leg er dan aluminiumfolie over.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.