Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Poffert

Poffert

Dit recept is van: Koopmans

  1. Poffert
Item 1 of 1
Poffert
info
Benodigdheden
Stappen

Sommige streekgerechten zijn waanzinnig lekker, zoals deze Groningse poffert. Officieel bak je een poffert in een speciale pan op het vuur, maar voor dit recept heb je deze niet nodig. Deze poffert bak je in een pan, in de oven. Serveer de poffert warm of koud in plakken gesneden, met stroop of boter en suiker.

30 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
14Porties
GemberRozijnenBroodBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei (losgeklopt)
    0.5 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Koopmans Witbrood
    275 g
    Koopmans Witbrood
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    225 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Gember
    25 g
    Gember
  • Rozijnen
    125 g
    Rozijnen

Keukenspullen

  • Gietijzeren braadpan
    Gietijzeren braadpan
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Poffertdeeg maken

Doe de Koopmans Witbrood broodmix (275 g), lauwwarme melk (225 ml), suiker (1 el), en het losgeklopte ei (0,5 stuks) in een kom. Eventueel kun je ook een scheutje (olijf)olie toevoegen.

Kneed het met een mixer met deeghaken tot een soepel en elastisch deeg ontstaat. Let op, het poffertdeeg is dunner dan een normaal brooddeeg.

Voeg de gewelde rozijnen (125 g) en gember (25 g) of sukade toe.

Sukade

In plaats van gember kun je ook sukade toevoegen.

2. Poffertdeeg laten rijzen

Vet een gietijzeren pan of een springvorm in met boter.

Doe het poffertdeeg over in de pan en sluit deze of verpak de springvorm in huishoudfolie.

Zet het poffertdeeg op een tochtvrije warme plaats en laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.

3. Poffert bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).

Plaats de pan (zonder deksel) of springvorm op het rooster iets onder het midden in de oven.

Bak de poffert in ongeveer een uur gaar en bruin.

Te bruin

Als de poffert te bruin wordt, leg er dan aluminiumfolie over.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.