Dit is wel een hele lekkere variatie op de oliebol. Het zoete van de oliebol gecombineerd met de frisheid van karnemelk en een kleine bittere bite door de sinaasappelrasp door het beslag. De zelfgemaakte sinaasappelsiroop maakt deze lekkernij helemaal af!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg de karnemelk (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag Roer de sinaasappelrasp (van 0,5 sinaasappel) en de gehakte walnoten (2 handjes) door het beslag met een pollepel.
Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!
Gebruik alleen het oranje van de schil, anders smaakt het bitter.
Verwarm het sinaasappelsap (van 2 sinaasappels) met de suiker (50 g) in een pan en laat inkoken tot een siroop. Houdt apart.
Verwarm ruim olie in een koekenpan. Schep met 2 lepels een hoopje beslag in de pan en druk dit wat plat (je krijgt een soort drie-in-de-pan effect).
Bak de platte oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.
Schep de platte oliebollen uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met de sinaasappelsiroop en een handje walnoten.