Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Platte oliebollen met karnemelk en sinaasappel

Platte oliebollen met karnemelk en sinaasappel

Dit recept is van: Danna

  1. platte oliebol karnemelk
Item 1 of 1
Platte oliebollen met karnemelk en sinaasappel
info
Benodigdheden
Stappen

Dit is wel een hele lekkere variatie op de oliebol. Het zoete van de oliebol gecombineerd met de frisheid van karnemelk en een kleine bittere bite door de sinaasappelrasp door het beslag. De zelfgemaakte sinaasappelsiroop maakt deze lekkernij helemaal af!

30 min.Bereidingstijd
45 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
20Porties
SinaasappelOliebollenOud & NieuwThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Karnemelk
    500 ml
    Karnemelk
  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 pak(ken)
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Rietsuiker
    50 g
    Rietsuiker
  • Sinaasappel
    2 null
    Sinaasappel
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  •  
    3 handje(s)
    Walnoten

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Plasticfolie
  • Pollepel
    Pollepel
  • Rasp
    Rasp

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg de karnemelk (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag Roer de sinaasappelrasp (van 0,5 sinaasappel) en de gehakte walnoten (2 handjes) door het beslag met een pollepel.

Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

Sinaasappelrasp

Gebruik alleen het oranje van de schil, anders smaakt het bitter.

2. Sinaasappelsiroop maken

Verwarm het sinaasappelsap (van 2 sinaasappels) met de suiker (50 g) in een pan en laat inkoken tot een siroop. Houdt apart.

3. Oliebollen bakken

Verwarm ruim olie in een koekenpan. Schep met 2 lepels een hoopje beslag in de pan en druk dit wat plat (je krijgt een soort drie-in-de-pan effect).

Bak de platte oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

Schep de platte oliebollen uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4. Serveren

Serveer met de sinaasappelsiroop en een handje walnoten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.