Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Platte oliebollen met karnemelk en sinaasappel

Dit is wel een hele lekkere variatie op de oliebol. Het zoete van de oliebol gecombineerd met de frisheid van karnemelk en kleine bittere bite door de sinaasappelrasp door het beslag. De zelfgemaakte sinaasappelsiroop maakt deze lekkernij helemaal af!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 500 ml karnemelk (zachtjes tot lauwwarm verwarmd)

    • Pak Koopmans Oliebollen

    Doe de mix in een beslagkom en voeg de karnemelk toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag

  2. Stap 2

    Roer de sinaasappelrasp en de gehakte walnoten door het beslag met een pollepel.

    Sinaasappelrasp

    Alleen het oranje van de schil anders smaakt het bitter.

  3. Stap 3

    Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

Sinaasappelsiroop maken

  1. Stap 4

    • 50 g rietsuiker

    • 2 sinaasappels (geperst)

    Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een pan en laat inkoken tot een siroop. Houdt apart.

Oliebollen bakken

  1. Stap 5

    • Zonnebloemolie

    Verwarm ruim olie in een koekenpan.

  2. Stap 6

    Schep met 2 lepels een hoopje beslag in de pan en druk dit wat plat (je krijgt een soort drie-in-de-pan effect).

  3. Stap 7

    Bak de platte oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

  4. Stap 8

    Schep de platte oliebollen uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren

  1. Stap 9

    Serveer met de sinaasappelsiroop.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.