Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Plaatkoek havermout met appel en peer

Plaatkoek havermout met appel en peer

Dit recept is van: Danna

  1. plaatkoek
Item 1 of 1
Plaatkoek havermout met appel en peer
info
Benodigdheden
Stappen

Deze plaatkoek met appel en peer is lekker fruitig, met de typische havermoutsmaak op de achtergrond. Mooi om te zien, lekker om van te snoepen. Kortom: deze havermoutkoek moet je echt eens proberen!

15 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsPeerHavermoutTaartPlaatkoek

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appel (Goudreinet of Elstar)
    2 Stuk(s)
    Appel (Goudreinet of Elstar)
  • Peer
    2 Stuk(s)
    Peer
  • Boter (ongezouten roomboter)
    180 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (fijne)
    250 g
    Suiker (fijne)
  •  
    5 el (eetlepels)
    Maple syrup
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei

 

  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  •  
    140 g
    Havermoutmeel
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • Poedersuiker
    Poedersuiker
  • Pecannoten
    null handje(s)
    Pecannoten

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Pan
    Pan
  • Garde
    Garde

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met het bakpapier.

Schil de appels en peren en snijd in dunne plakjes.

2. Havermout plaatkoek maken

Smelt de roomboter (180 g) in een pannetje, zorg ervoor dat deze niet bruin kleurt.

Haal de pan van het vuur en roer de suiker (250 g) en de maple syrup (5 el) erdoor.

Klop nu de eieren erdoor.

Voeg zout (snufje), Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (200 g) en havermoutmeel (140 g) toe en roer het tot een zachte massa.

3. Havermout plaatkoek bakken

Schenk het beslag op het bakpapier op de bakplaat en verdeel de plakjes appel en peer mooi, gelijkmatig over het beslag.

Bak de plaatkoek havermout met appel en peer in ongeveer 25 tot 30 minuten mooi gaar en goudbruin.

Serveer de plaatkoek na afkoelen bestrooid met poedersuiker en een grof gehakte pecannoten (handje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.