Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
Schil de appels en peren en snijd in dunne plakjes.
Smelt de roomboter (180 g) in een pannetje, zorg ervoor dat deze niet bruin kleurt.
Haal de pan van het vuur en roer de suiker (250 g) en de maple syrup (5 el) erdoor.
Klop nu de eieren erdoor.
Voeg zout (snufje), Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (200 g) en havermoutmeel (140 g) toe en roer het tot een zachte massa.
Schenk het beslag op het bakpapier op de bakplaat en verdeel de plakjes appel en peer mooi, gelijkmatig over het beslag.
Bak de plaatkoek havermout met appel en peer in ongeveer 25 tot 30 minuten mooi gaar en goudbruin.
Serveer de plaatkoek na afkoelen bestrooid met poedersuiker en een grof gehakte pecannoten (handje).