Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Plaatkoek havermout met appel en peer

Deze plaatkoek met appel-peer is lekker fruitig met de typische havermoutsmaak op de achtergrond. Mooi om te zien, lekker om van te snoepen. Kortom deze havermoutkoek moet je echt eens proberen.

Bereiden

15 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met het bakpapier.

  2. Stap 2

    • 2 appels (bijv. Goudreinet)

    • 2 peren

    Schil de appels en peren en snijd in dunne plakjes.

Havermout plaatkoek maken

  1. Stap 3

    • 180 g roomboter

    Smelt de boter in een pannetje, zorg ervoor dat deze niet bruin kleurt.

  2. Stap 4

    • 250 g suiker

    • 5 el maple syrup

    Haal de pan van het vuur en roer er de suiker en de maple syrup door.

  3. Stap 5

    • 2 eieren

    Klop nu de eieren erdoor.

  4. Stap 6

    • Snufje zout

    • 140 g havermoutmeel

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Voeg zout, amandelbakmeel en havermoutmeel toe en roer tot een zachte massa.

Havermout-plaatkoek bakken

  1. Stap 7

    Schenk het beslag op het bakpapier op de bakplaat. en verdeel de plakjes appel en peer mooi, gelijkmatig over het beslag.

  2. Stap 8

    Bak de plaatkoek havermout met appel en peer in ongeveer 25 tot 30 minuten mooi gaar en goudbruin.

  3. Stap 9

    • Poedersuiker

    • Handje pecannoten

    Serveer de plaatkoek na afkoelen bestrooid met poedersuiker en een handje grof gehakte pecannoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.