Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pizza met mozzarella, tomaat en pesto

Pizza met mozzarella, tomaat en pesto

Dit recept is van: Koopmans

  1. Pizza met mozzarella tomaat en pesto
Item 1 of 1
Pizza met mozzarella, tomaat en pesto
info
Benodigdheden
Stappen

Maak een heerlijke volkorenpizza met smeuïge mozzarella, sappige tomaat en pittige pesto. Lekker!

30 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
1Porties
Hartige receptenPizzaPestoBrood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Mozzarella
    1 Bol
    Mozzarella
  • Tomaten
    2 Stuk(s)
    Tomaten
  • Olijfolie
    2 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Koopmans Pizzabodem Volkoren
    0.5 Pak
    Koopmans Pizzabodem Volkoren

 

  • Water
    125 ml
    Water
  • Tomatensaus
    100 g
    Tomatensaus
  • Pesto
    2 el (eetlepels)
    Pesto

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C) en leg bakpapier op de bakplaat of pizzavorm.

Snijd de mozzarella (1 bol) en de tomaten (2 stuks) in plakjes.

2. Pizzabodem maken

Doe de Koopmans Pizzabodemmix (0,5 pak) in een beslagkom en voeg het koude water (125 ml) en olijfolie (1 el) toe.

Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het volkoren pizzadeeg met de handen nog een paar keer goed door.

Plakkerig pizzadeeg

Is het pizzadeeg plakkerig? Voeg dan nog wat extra bloem toe.

3. Volkorenpizza maken

Leg het pizzadeeg op de bakplaat of pizzavorm uit. Druk het uit tot een ronde pizza van ongeveer ½ cm dik. Vorm een opstaande randje en bestrijk dit met olijfolie (1 el).

Verdeel de tomatensaus (100 g) met de bolle kant van een lepel over de bodem.

Bedek de tomatensaus met plakjes mozzarella, tomaat en pesto (2 el).

Zet de pizza iets onder het midden van de oven en bak de volkorenpizza met mozzarella en pesto in circa 18 minuten gaar.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.