Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pizza met mozzarella, tomaat en pesto

Maak een heerlijke volkoren pizza met smeuïge mozarella, sappige tomaat en pittige pesto. Lekker!

Bereiden

30 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

1 pizza

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat of pizzavorm.

  2. Stap 2

    • 1 bol mozzarella

    • 2 tomaat

    Snijd de mozzarella en de tomaten in plakjes.

Volkoren pizzabodem maken

  1. Stap 3

    • 1 el olijfolie

    • 0,5 pak Koopmans Pizzabodem Volkoren

    • 125 ml water (koud)

    Doe de volkorenbodemmix in een beslagkom en voeg het koude water en de olijfolie toe.

  2. Stap 4

    Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het volkoren pizzadeeg met de handen nog een paar keer goed door.

    Plakkerig pizzadeeg

    Is het volkoren pizzadeeg plakkerig, voeg dan nog een wat extra bloem toe.

Volkoren pizza maken

  1. Stap 5

    • 1 el olijfolie

    Leg het volkoren pizzadeeg op de bakplaat of pizzavorm uit. Druk het uit tot een ronde pizza van ongeveer ½ cm dik. Vorm een opstaande randje en bestrijk dit met olie.

  2. Stap 6

    • 100 g tomatensaus

    Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem.

  3. Stap 7

    • 2 el pesto

    Bedek de tomatensaus met plakjes mozzarella, tomaat en pesto.

  4. Stap 8

    Zet de pizza iets onder het midden van de oven en bak de volkoren pizza met mozzarella en pesto in circa 18 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.