Maak een heerlijke volkorenpizza met smeuïge mozzarella, sappige tomaat en pittige pesto. Lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C) en leg bakpapier op de bakplaat of pizzavorm.
Snijd de mozzarella (1 bol) en de tomaten (2 stuks) in plakjes.
Doe de Koopmans Pizzabodemmix (0,5 pak) in een beslagkom en voeg het koude water (125 ml) en olijfolie (1 el) toe.
Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het volkoren pizzadeeg met de handen nog een paar keer goed door.
Is het pizzadeeg plakkerig? Voeg dan nog wat extra bloem toe.
Leg het pizzadeeg op de bakplaat of pizzavorm uit. Druk het uit tot een ronde pizza van ongeveer ½ cm dik. Vorm een opstaande randje en bestrijk dit met olijfolie (1 el).
Verdeel de tomatensaus (100 g) met de bolle kant van een lepel over de bodem.
Bedek de tomatensaus met plakjes mozzarella, tomaat en pesto (2 el).
Zet de pizza iets onder het midden van de oven en bak de volkorenpizza met mozzarella en pesto in circa 18 minuten gaar.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.