Geef jouw feestje een beetje extra met deze heerlijke pittige borrelhapjes. Ze zijn gevuld met gorgonzola en ham. Heb jij ale en feestje op de planning staan?
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 190°C). Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine.
Haal de bevroren plakjes Koopmans bladerdeeg (4 plakjes) van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.
Verdeel de gorgonzola (100 g) en rauwe ham (6 plakjes) over de hele bladerdeegplakjes. Rol ze op en snijd ze in ongeveer 5 stukjes. Bestrijk de pittige borrelhapjes met losgeklopt ei (1 stuks) of water voor een mooie glans.
Doe de borrelhapjes in de oven en bak ze goudbruin in 15 à 20 minuten.
In plaats van gorgonzola kun je ook roquefort gebruiken.
Je kunt de borrelhapjes ook met water bestrijken in plaats van met ei.
Serveer de borrelhapjes met een leuke cocktailprikker voor een extra feestelijk tintje.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.