🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Pittige borrelhapjes

Pittige borrelhapjes

Dit recept is van: Koopmans

Pittige borrelhapjes
Pittige borrelhapjes
Info Benodigdheden Stappen

Geef jouw feestje een beetje extra met deze heerlijke pittige borrelhapjes. Ze zijn gevuld met gorgonzola en ham. Heb jij ale en feestje op de planning staan?

5 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Kaas Bladerdeeg Hartige recepten Hapjes Gorgonzola Rauwe ham Borrelhapjes
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    4 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Ham (rauw)
    6 Plakje(s)
    Ham (rauw)
  • Gorgonzola
    100 g
    Gorgonzola

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cocktailprikker
    20 Stuk(s)
    Cocktailprikker

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 190°C). Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine.

Haal de bevroren plakjes Koopmans bladerdeeg (4 plakjes) van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

2. Pittige borrelhapjes maken

Verdeel de gorgonzola (100 g) en rauwe ham (6 plakjes) over de hele bladerdeegplakjes. Rol ze op en snijd ze in ongeveer 5 stukjes. Bestrijk de pittige borrelhapjes met losgeklopt ei (1 stuks) of water voor een mooie glans.

Doe de borrelhapjes in de oven en bak ze goudbruin in 15 à 20 minuten.

Roquefort

In plaats van gorgonzola kun je ook roquefort gebruiken.

Water in plaats van ei

Je kunt de borrelhapjes ook met water bestrijken in plaats van met ei.

Serveertip

Serveer de borrelhapjes met een leuke cocktailprikker voor een extra feestelijk tintje.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.