Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pittige borrelhapjes

Breng een beetje pit in jouw feestje met deze heerlijke pittige borrelhapjes. Ze zijn gevuld met gorgonzola en ham.

Bereiden

5 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 220°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine.

  2. Stap 2

    • 4 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

Pittige borrelhapjes maken

  1. Stap 3

    • 1 ei (losgeklopt. of water)

    • 6 plakjes ham (rauwe)

    • 100 g gorgonzola (of roguefort)

    Verdeel de kaas en ham over de hele bladerdeegplakjes. Rol ze op en snijd ze in ongeveer 5 stukjes. Bestrijk de pittige borrelhapjes met ei of water voor een mooie glans.

  2. Stap 4

    Doe de borrelhapjes in de oven en bak ze goudbruin in 15-20 minuten.

    Serveertip

    Serveer de borrelhapjes met een leuke cocktailprikker voor een extra feestelijk tintje.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.