Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pittige borrelhapjes

Pittige borrelhapjes

Dit recept is van: Koopmans

  1. Pittige borrelhapjes
Item 1 of 1
Pittige borrelhapjes
info
Benodigdheden
Stappen

Geef jouw feestje een beetje extra met deze heerlijke pittige borrelhapjes. Ze zijn gevuld met gorgonzola en ham. Heb jij ale en feestje op de planning staan?

5 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
KaasBladerdeegHartige receptenHapjesGorgonzolaRauwe hamBorrelhapjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    4 Plakje(s)
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Ham (rauw)
    6 Plakje(s)
    Ham (rauw)
  • Gorgonzola
    100 g
    Gorgonzola

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cocktailprikker
    20 Stuk(s)
    Cocktailprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 190°C). Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine.

Haal de bevroren plakjes Koopmans bladerdeeg (4 plakjes) van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

2. Pittige borrelhapjes maken

Verdeel de gorgonzola (100 g) en rauwe ham (6 plakjes) over de hele bladerdeegplakjes. Rol ze op en snijd ze in ongeveer 5 stukjes. Bestrijk de pittige borrelhapjes met losgeklopt ei (1 stuks) of water voor een mooie glans.

Doe de borrelhapjes in de oven en bak ze goudbruin in 15 à 20 minuten.

Roquefort

In plaats van gorgonzola kun je ook roquefort gebruiken.

Water in plaats van ei

Je kunt de borrelhapjes ook met water bestrijken in plaats van met ei.

Serveertip

Serveer de borrelhapjes met een leuke cocktailprikker voor een extra feestelijk tintje.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.