Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C). Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.
Schil de peren (3 stuks) maar laat de steeltjes zitten. Snijd de peren doormidden, hak de pecannoten (100 g) in kleine stukjes en rasp de gember (1 cm).
Verwarm de kokosmelk (250 ml) samen met de kaneel (2 tl), kardemom (1 tl), de geraspte gember en suiker (1 el) in een steelpan en voeg de halve peren toe. Verwarm gedurende 10 minuten maar zorg ervoor dat de kokosmelk (250 ml) niet gaat koken, roer na 5 minuten voorzichtig een keer door.
Klop met de mixer de boter (200 g) zacht en voeg de cakemix (1 pak) en de eieren (4 stuks) toe. Mix op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag hierna op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een luchtig beslag. Spatel de gehakte pecannoten (houd er een paar achter voor de decoratie) en de kokosrasp (50 g) voorzichtig door het beslag.
Haal de halve peren uit het kokosmengsel en plaats ze met de steeltjes naar het midden en de platte zijde naar beneden, cirkelvormig in de springvorm (en bewaar het kokosmengsel).
Vul de springvorm verder op met het boerencakebeslag. Plaats de peren-kokoscake in het midden van de oven en bak in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin.
Haal de kokos-perencake uit de oven en laat minimaal 15 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder vervolgens de springvorm en draai de cake om (upside down).
Serveer de omgekeerde kokos-perencake met de kruidige kokosmelk en de kokosrasp eroverheen en gegarneerd met de gehakte pecannoten.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.