Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Perencake met kokos, kardemom en gember

Voor als je echt eens een andere cake wil bakken. Zoete peer, pittige gember en kokos. Een cake met een Indiaase touch.

Bereiden

30 min

Baktijd

55 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

  2. Stap 2

    • 1 cm gember

    • 100 g pecannoten

    • 3 peren

    Schil de peren maar laat de steeltjes zitten. Snijd de peren doormidden, hak de pecannoten in kleine stukjes en rasp de gember

Kokos-cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 1 el suiker

    • 2 tl kaneel

    • 1 tl kardemom

    • 250 ml kokosmelk

    Verwarm de kokosmelk samen met de kaneel, kardemom, gember en suiker in een steelpan en voeg de peren toe. Verwarm gedurende 10 minuten maar zorg ervoor dat de kokosmelk niet gaat koken, roer na 5 minuten voorzichtig een keer door.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 200 g boter

    • 4 eieren

    Klop met de mixer de boter zacht en voeg de cakemix en de eieren toe. Mix op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag hierna op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 5

    • 50 g kokos

    Spatel de gehakte pecannoten en de kokosrasp voorzichtig door het beslag

  4. Stap 6

    Haal de halve peren uit het kokosmengsel en plaats ze met de steeltjes naar het midden en de platte zijde naar beneden, cirkelvormig in de springvorm (en bewaar het kokosmengsel).

Peren-kokoscake bakken

  1. Stap 7

    Vul de springvorm verder op met het boerencakebeslag. Plaats de peren-kokoscake in het midden van de oven en bak in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 8

    Haal de kokos-perencake uit de oven en laat minimaal 15 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder vervolgens de springvorm en draai de cake om (upside down).

  3. Stap 9

    Serveer de omgekeerde kokos-perencake met de kruidige kokosmelk en de kokosrasp eroverheen en gegarneerd met de gehakte pecannoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.