Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Pecan Pie

Pecan Pie

Dit recept is van: Bakfee

  1. Pecan Pie
Item 1 of 1
Pecan Pie
info
Benodigdheden
Stappen
Geniet van een zelfgemaakte Pecan Pie! Serveer het met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra genot.
20 min.Bereidingstijd
60 min.Bak- of opstijftijd
Lifestyle receptenVegetarisch bakkenThema receptenBrunchFeestdagenKerstWinterZoete receptenTaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje zout
  • 2-3 eetlepels ijskoud water
  • 200 g pecannoten, grof gehakt

 

  • 3 eieren
  • 200 ml ahornsiroop
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Keukenspullen

  • taartvorm

Stappen

Stap: 1

Voor het deeg: Meng de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.

Stap: 2

Voeg de koude blokjes boter toe en wrijf ze met je vingers door de bloem tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.

Stap: 3

Voeg geleidelijk ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap: 5

Voor de vulling: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.

Stap: 6

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak het blind gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap: 7

Klop in een kom de eieren los en voeg de ahornsiroop, lichte basterdsuiker, gesmolten boter, vanille-extract en een snufje zout toe. Meng goed.

Stap: 8

Verdeel de gehakte pecannoten over de voorgebakken taartbodem en giet het eiermengsel er gelijkmatig overheen.

Stap: 9

Bak de pecantaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of totdat de vulling is gezet en de bovenkant goudbruin is.

Stap: 10

Laat de pecantaart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Over dit recept

Bakfee

Dit recept is van Bakfee

Hi! Ik ben Aisha Idema. Mijn passie is het creëren van heerlijke lekkernijen met een vleugje liefde en verbeelding. Welkom in mijn zoete wereld!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.