Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pavlova citroen maanzaad muffins

Pavlova citroen maanzaad muffins

Dit recept is van: Annet

  1. Recept 1 - Bakken.nl - Citroen Maanzaad Muffin - 20x20 09
Item 1 of 1
Pavlova citroen maanzaad muffins
info
Benodigdheden
Stappen

Deze heerlijke muffins zijn de manier om van iedere dag een feestje te maken! Maak zelf meringues (niet zo ingewikkeld als je misschien denkt) en bak smeuïge muffins met de citroen maanzaad bakmix van Molen de Hoop. Even afmaken met verse frambozen en lemon curd, eet smakelijk!

55 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-15Porties
ValentijnMuffinsCitroenFrambozenMeringueCupcakes & muffins

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    500 g (gram)
    Molen de Hoop - Muffinmix citroen-maanzaad 500 g
  • Zonnebloemolie
    225 g (gram)
    Zonnebloemolie
  • Water
    230 g (gram)
    Water
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Frambozen (diepvries)
    200 g (gram)
    Frambozen (diepvries)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Frambozen
    15 Stuk(s)
    Frambozen
  • Scrumptious Mini hartjes
    Scrumptious Mini hartjes
  • Lemoncurd
    1 Pot(ten)
    Lemoncurd

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
    Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online
  •  
    Crème Brûlée brander
  • Cupcakevormpjes
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Muffinmix maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C.)

Meng de muffin-mix (500 g), het ei (1 stuk), de olie (225 g) en het water (200 g) in een kom met de mixer in de 2e versnelling. Mix ongeveer 4 minuten, totdat er een glad beslag ontstaat. 

Zet de muffin- of cupcakevormpjes in een cupcake bakvorm en leg onderin de vormpjes 5 diepvries frambozen. Vul de vormpjes met beslag (ongeveer voor 2/3).

Bak de muffins gaar in 20 tot 25 minuten.

2. Meringue maken

Leg een (suiker)thermometer klaar.

Doe de suiker (90 g) en water (30 g) in een pannetje. Zet de thermometer in het pannetje. Verwarm deze tot een temperatuur van 120 graden. 

Splits ondertussen de eieren (2 stuks). Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept. 

Doe het eiwit (50g) in een kom. Zorg ervoor dat alles vetvrij is. Dit kun je gemakkelijk doen door de kom met wat azijn of citroensap schoon te maken.

Klop vervolgens de eiwitten op met een mixer. Begin met het opkloppen van het eiwit als het suikerwater 110 graden is. Voeg de 10 gram suiker toe als het eiwit wit begint te worden. 

Haal het suikerwater van de warmtebron zodra de temperatuur 120 graden is. Zet de mixer zachter en giet vervolgens het hete suikerwater voorzichtig bij het eiwit. 

Mix op de hoogste stand de meringue handwarm.

3. Decoreren

Doe de meringue in een spuitzak met een rond spuitmondje. 

Spuit in een beweging twee cirkels op de muffins. Brand met de crème brûlée brander een mooi bruin laagje op de meringue.

Vul de binnenkant van de cirkels met de lemoncurd en laat dit er eventueel ook overheen druipen. 

Duw in het midden een verse framboos.

Maak de muffins af door deze te versieren met Scrumptious suikerhartjes of eiwitschuimpjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.