Deze heerlijke muffins zijn de manier om van iedere dag een feestje te maken! Maak zelf meringues (niet zo ingewikkeld als je misschien denkt) en bak smeuïge muffins met de citroen maanzaad bakmix van Molen de Hoop. Even afmaken met verse frambozen en lemon curd, eet smakelijk!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C.)
Meng de muffin-mix (500 g), het ei (1 stuk), de olie (225 g) en het water (200 g) in een kom met de mixer in de 2e versnelling. Mix ongeveer 4 minuten, totdat er een glad beslag ontstaat.
Zet de muffin- of cupcakevormpjes in een cupcake bakvorm en leg onderin de vormpjes 5 diepvries frambozen. Vul de vormpjes met beslag (ongeveer voor 2/3).
Bak de muffins gaar in 20 tot 25 minuten.
Leg een (suiker)thermometer klaar.
Doe de suiker (90 g) en water (30 g) in een pannetje. Zet de thermometer in het pannetje. Verwarm deze tot een temperatuur van 120 graden.
Splits ondertussen de eieren (2 stuks). Zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Hierdoor zal het eiwit niet stijf worden. Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.
Doe het eiwit (50g) in een kom. Zorg ervoor dat alles vetvrij is. Dit kun je gemakkelijk doen door de kom met wat azijn of citroensap schoon te maken.
Klop vervolgens de eiwitten op met een mixer. Begin met het opkloppen van het eiwit als het suikerwater 110 graden is. Voeg de 10 gram suiker toe als het eiwit wit begint te worden.
Haal het suikerwater van de warmtebron zodra de temperatuur 120 graden is. Zet de mixer zachter en giet vervolgens het hete suikerwater voorzichtig bij het eiwit.
Mix op de hoogste stand de meringue handwarm.
Doe de meringue in een spuitzak met een rond spuitmondje.
Spuit in een beweging twee cirkels op de muffins. Brand met de crème brûlée brander een mooi bruin laagje op de meringue.
Vul de binnenkant van de cirkels met de lemoncurd en laat dit er eventueel ook overheen druipen.
Duw in het midden een verse framboos.
Maak de muffins af door deze te versieren met Scrumptious suikerhartjes of eiwitschuimpjes.