Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Paper wrapped sponge cake

Paper wrapped sponge cake

Dit recept is van: Karmannie

  1. Paper wrapped sponge cake
  2. Paper wrapped sponge cake
Item 1 of 2
Paper wrapped sponge cake
info
Benodigdheden
Stappen
Heel bekend in Hong Kong: heel fluffy sponge cakes gewrapped in (bak)papier. Heel makkelijk gemaakt met biscuit bakmix!
10 min.Bereidingstijd
20 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
De papieren (muffin)vormpjes heb ik bij Amazon gekocht. Je kunt ze ook zelf vouwen met bakpapier.
Thema receptenBrunchHigh teaZoete receptenCakeCupcakes & muffins

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
  • 5 eieren
  • 50 ml water
  • (Bourbon) vanillie extract

Keukenspullen

  • 12 papieren muffinvormpjes
  • Mixer
  • Beslagkom

Stappen

Stap: 1

Zie pak: maak het beslag met de bakmix, eieren en water. Lekker lang 5 min luchtig mixen.

Stap: 2

Voeg op het laatste vanille extract toe en mix het nog goed door elkaar.

Stap: 3

Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Handig als de vormpjes in een muffin bakblik staan.

Stap: 4

Bak de cakejes in de heteluchtoven op 160 graden. Check na 20 min met een prikker of ze gaar zijn. Ze hoeven dus niet zo lang als een hele taart!!!

Stap: 5

Mmm lekker!

Over dit recept

Karmannie

Dit recept is van Karmannie

hi! ik ben een makkelijke bakker: de basis dummie-proof uit een pakje en afmaken met een persoonlijke finishing touch. het liefst met discodip 😊

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.