Britt

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pancake swirls met kaneel

American pancakes zijn ideaal voor een feestelijk ontbijt of brunch. Met een klein beetje extra moeite maak je er iets heel speciaals van. Deze variant kost bijna geen extra moeite en het ziet er wel heel leuk uit.

Bereiden

15 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 porties

Maak en pancakebeslag

 1. Stap 1

  • 1 pak Dr. Oetker American Pancakes Origineel

  • 400 ml melk

  Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk toe.

 2. Stap 2

  • 2 eieren

  Roer het geheel met een garde (of mixer) tot een glad beslag. Voeg de eieren toe en roer door het beslag.

 3. Stap 3

  • 1 el kaneel

  • 1 el basterdsuiker

  • 2 el melk

  Neem een flinke soeplepel van het beslag en meng er de kaneel, suiker en wat extra melk door. Doe dit in een aparte schenkbeker (of kan).

Swirl pannenkoekjes bakken

 1. Stap 4

  • Boter (of olie om te bakken)

  Smelt een klontje boter of wat olie in een kleine koekenpannetje of een pan met drie aparte rondjes en laat de pan goed heet worden. Je bak de swirl pancakes uiteraard ook in een gewone koekenpan, maar dan moet je gewoon even netjes werken en zeker niet haasten.

 2. Stap 5

  Bak de pancakes nu door eerst een swirl in de pan de maken met het kaneelbeslag. Dit gaat het beste in een heel klein koekenpannetje of een pan met drie aparte rondjes voor pancakes.

 3. Stap 6

  Zodra de swirl in de pan ligt, schenk je er voorzichtig het naturel beslag bij. Keer de swirl pancake zodra de rand gaar is en de onderzijde mooi goudbruin. Bak de andere zijde goudbruin.

 4. Stap 7

  Serveer de pannenkoekjes met de mooiste swirl naar boven. Je kunt de kaneelswirl pancakes garneren zoals je met naturel pancakes zou doen: met stroop, jam, plakjes banaan of ander fruit dat heerlijk met kaneel combineert.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.