American pancakes zijn ideaal voor een feestelijk ontbijt of brunch. Met een klein beetje extra moeite maak je er iets heel speciaals van. Deze variant kost bijna geen extra moeite en het ziet er wel heel leuk uit.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak Dr. Oetker American Pancakes Origineel) in een beslagkom en voeg de melk (400 ml) toe.
Roer het geheel met een garde (of mixer) tot een glad beslag. Voeg de eieren (2 stuks) toe en roer door het beslag.
Neem een flinke soeplepel van het beslag en meng er de kaneel (1 el), suiker (1 el) en wat extra melk (2 el) door. Doe dit in een aparte schenkbeker (of kan).
Smelt een klontje boter of wat olie in een kleine koekenpannetje of een pan met drie aparte rondjes en laat de pan goed heet worden. Je kunt de swirl pancakes uiteraard ook in een gewone koekenpan bakken, maar dan moet je gewoon even netjes werken en zeker niet haasten.
Bak de pancakes nu door eerst een swirl in de pan de maken met het kaneelbeslag. Dit gaat het beste in een heel klein koekenpannetje of een pan met drie aparte rondjes voor pancakes. Zodra de swirl in de pan ligt, schenk je er voorzichtig het naturel beslag bij. Keer de swirl pancake zodra de rand gaar is en de onderzijde mooi goudbruin. Bak de andere zijde goudbruin.
Serveer de pannenkoekjes met de mooiste swirl naar boven. Je kunt de kaneelswirl pancakes garneren zoals je met naturel pancakes zou doen: met stroop, jam, plakjes banaan of ander fruit dat heerlijk met kaneel combineert.