Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Paastaart met chocolade

Paastaart met chocolade

Dit recept is van: Danna

  1. Paastaart met chocolade
Item 1 of 1
Paastaart met chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Met een biscuittaart als basis en daarop chocoglazuur en paasversiering, maak je een hele gave showstopper van een paastaart!

30 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
ChocoladeBiscuittaartDecorerenPasenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    10 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

 

  • Pure chocolade
    250 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    1 Stuk(s)
    Chocolade paashaas

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakvorm Ø15 cm (hoog)
    Bakvorm Ø15 cm (hoog)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier en vet de randen in.

2. Oranje biscuittaart maken

Doe de biscuitmix van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (2 pakken), de eieren (10 stuks) en het water (100 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Bij het bakken in een hoge vorm is de baktijd 40-50 minuten. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.

Leg de chocoladeglazuur (2 zakjes) in warm water en laat deze zacht worden.

3. Ganache maken

Verwarm de slagroom (250 ml) in een pannetje (niet koken!). Doe ondertussen de pure chocolade (250 g) in stukjes in een kom. Giet de verwarmde slagroom over de chocolade en roer totdat deze samengesmolten is.

4. Paastaart versieren

Snijd de afgekoelde taarten met een broodmes in twee lagen.

Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje ganache. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje ganache. Doe het zelfde met de volgende 2 taartlagen.

Zet de taarten op elkaar en giet het chocoladeglazuur royaal over de taarten.

Versier de taart naar eigen inzicht met de chocoladepaashaas (of andere paasdecoratie). Doe dit snel. Zolang het glazuur nog niet is gestold blijven de chocolaatjes goed plakken.

Decoratie plakken

Als het glazuur al hard is, smelt wat chocolade, dip je versiersels daarin en plak tegen de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.