Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Paastaart met chocolade

Met een biscuittaart als basis en daarop choco glazuur en paasversiering, maak je een hele gave showstopper van een paastaart!

Bereiden

30 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12-16 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier en vet de randen in.

Biscuittaart maken

  1. Stap 3

    • 2 pakken Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 10 eieren

    • 100 ml water

    Doe de biscuitmix, de eieren en de melk in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Bij het bakken in een hoge vorm is de baktijd 40-50 minuten. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.

  3. Stap 5

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

    Leg de zakjes chocolade glazuur in warm water en laat deze zacht worden.

Ganache maken

  1. Stap 6

    • 250 g pure chocolade

    • 250 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje (niet koken!). Doe ondertussen de chocolade in stukjes in een kom. Giet de verwarmde slagroom over de chocolade en roer totdat deze samengesmolten is.

Paastaart versieren

  1. Stap 7

    Snijd de afgekoelde taarten met een broodmes in twee lagen.

  2. Stap 8

    Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje ganache. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje ganache. Doe dit zelfde met de volgende 2 taartlagen.

  3. Stap 9

    Zet de taarten op elkaar en giet het chocolade glazuur royaal over de taarten.

  4. Stap 10

    • Chocoladepaashaas (of andere paasdecoratie)

    Versier de taart naar eigen inzicht met de paaschocolade. Doe dit snel. Zolang het glazuur nog niet is gestold blijven de chocolaatjes goed plakken.

    Decoratie plakken

    Als het glazuur al hard is, smelt wat chocolade, dip je versiersels daarin en plak tegen de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.