🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Paastaart met chocolade

Paastaart met chocolade

Dit recept is van: Danna

Paastaart met chocolade
Paastaart met chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Met een biscuittaart als basis en daarop chocoglazuur en paasversiering, maak je een hele gave showstopper van een paastaart!

30 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-16 Porties
Chocolade Biscuittaart Decoreren Pasen Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    2 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    10 stuk(s)
    Ei
  • Water
    100 ml
    Water
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

 

  • Pure chocolade
    250 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    1 stuk(s)
    Chocolade paashaas

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakvorm Ø15 cm (hoog)
    Bakvorm Ø15 cm (hoog)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
  • Broodmes
    Broodmes

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bakvorm(en) met bakpapier en vet de randen in.

2. Biscuittaart maken

Doe de biscuitmix van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (2 pakken), de eieren (10 stuks) en het water (100 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Bij het bakken in een hoge vorm is de baktijd 40-50 minuten. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.

Leg de chocoladeglazuur (2 zakjes) in warm water en laat deze zacht worden.

3. Ganache maken

Verwarm de slagroom (250 ml) in een pannetje (niet koken!). Doe ondertussen de pure chocolade (250 g) in stukjes in een kom. Giet de verwarmde slagroom over de chocolade en roer totdat deze samengesmolten is.

4. Paastaart versieren

Snijd de afgekoelde taarten met een broodmes in twee lagen.

Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje ganache. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje ganache. Doe het zelfde met de volgende 2 taartlagen.

Zet de taarten op elkaar en giet het chocoladeglazuur royaal over de taarten.

Versier de taart naar eigen inzicht met de chocoladepaashaas (of andere paasdecoratie). Doe dit snel. Zolang het glazuur nog niet is gestold blijven de chocolaatjes goed plakken.

Decoratie plakken

Als het glazuur al hard is, smelt wat chocolade, dip je versiersels daarin en plak tegen de taart.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.