Het is weer die tijd van het jaar waar we allemaal uitkijken naar kleurrijke eieren, schattige konijntjes en... heerlijke paascake! Maar wat als we deze keer iets nieuws en verrukkelijks proberen? Wat dacht je van een paascake met advocaat glazuur? Bak voor de paasbrunch een heerlijke boerencake. Dit recept is extra bijzonder dankzij de advocaatglazuur en kleurrijke paaseitjes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C) en vet de cakevorm in.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de cakemix Koopmans Boerencake (1 pak) en de eieren (4 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Doe het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in 60 à 70 minuten gaar en goudbruin.
Haal de paascake uit de bakvorm en laat de cake op een rooster afkoelen.
Doe de advocaat (6 el) in een kom, zeef de poedersuiker (140 g) erboven en roer door, zodat er een glad advocaatglazuur ontstaat.
Verdeel het advocaatglazuur over de paascake en garneer met de paaseitjes (140 g) of ander paaschocolade.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.