Bak oliebollen in de oven in plaats van in de frituurpan. Deze Oviebollen zijn gevuld met rozijnen en appel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (100 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en dep daarna goed droog. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
Doe het handwarme (37 graden) water (250 ml) in een mengkom en voeg de oliebollenmix (0.5 pak). Meng het geheel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer de stukjes appel samen met de rozijnen door het beslag.
Dek de mengkom af met plastic (huishoud)folie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Vet de muffinvorm licht in met wat olie en bestuif hierna met wat bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik de overtollige bloem uit de muffinvorm door deze even op de kop te houden.
Verdeel met twee lepels of een ijsbollentang het beslag over de 12 holtes. Giet daarna over iedere oviebol één theelepel zonnebloemolie en bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Stort de oviebollen op een rooster en laat ze goed afkoelen. Serveer met wat poedersuiker.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.