Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oviebollen met rozijnen en appel

Oviebollen met rozijnen en appel

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Oviebollen met rozijnen en appel
Item 1 of 1
Oviebollen met rozijnen en appel
info
Benodigdheden
Stappen

Bak oliebollen in de oven in plaats van in de frituurpan. Deze Oviebollen zijn gevuld met rozijnen en appel.

10 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsRozijnenOliebollenOud & NieuwThema receptenOviebollen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Appel
    1 null
    Appel
  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    0.5 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (lauwwarm)
    250 ml
    Water (lauwwarm)

 

  • Zonnebloem- of arachideolie
    1 Kommetje(s)
    Zonnebloem- of arachideolie
  • Bloem
    1 handje(s)
    Bloem
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (100 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en dep daarna goed droog. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

2. Beslag bereiden

Doe het handwarme (37 graden) water (250 ml) in een mengkom en voeg de oliebollenmix (0.5 pak). Meng het geheel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer de stukjes appel samen met de rozijnen door het beslag.

Dek de mengkom af met plastic (huishoud)folie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

3. Oliebollen in de oven

Vet de muffinvorm licht in met wat olie en bestuif hierna met wat bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik de overtollige bloem uit de muffinvorm door deze even op de kop te houden.

Verdeel met twee lepels of een ijsbollentang het beslag over de 12 holtes. Giet daarna over iedere oviebol één theelepel zonnebloemolie en bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Stort de oviebollen op een rooster en laat ze goed afkoelen. Serveer met wat poedersuiker.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.