🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Oviebollen met rozijnen en appel

Oviebollen met rozijnen en appel

Dit recept is van: Bakken.nl team

Oviebollen met rozijnen en appel
Oviebollen met rozijnen en appel
Info Benodigdheden Stappen

Bak oliebollen in de oven in plaats van in de frituurpan. Deze Oviebollen zijn gevuld met rozijnen en appel.

10 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Appel Rozijnen Oliebollen Oud & Nieuw Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Appel
    1
    Appel
  • Koopmans Oviebollen
    1 Pak
    Koopmans Oviebollen
  • Water (lauwwarm)
    250 ml
    Water (lauwwarm)

 

  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Bloem
    1 handje(s)
    Bloem
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C). Wel de rozijnen (100 g) ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en dep daarna goed droog. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

2. Beslag bereiden

Doe het handwarme (37 graden) water (250 ml) in een beslagkom en voeg eerst het zakje gist uit de verpakking toe en vervolgens de oviebollenmix (1 pak). Meng het geheel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer de stukjes appel samen met de rozijnen door het beslag.

Dek de beslagkom af met plastic (huishoud)folie en laat het beslag 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3. Oliebollen in de oven

Vet de muffinvorm licht in met wat olie en bestrooi hierna met wat bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik de overtollige bloem uit de muffinvorm door deze even om te draaien.

Verdeel met twee lepels of een ijsbollentang het beslag over de 12 holtes. Giet daarna over iedere oviebol één theelepel zonnebloemolie en bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Stort de oviebollen op een rooster en laat ze goed afkoelen. Serveer met wat poedersuiker.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.