Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oviebollen met rozijnen en appel

Bak oliebollen in de oven in plaats van in de frituurpan. Oviebollen gevuld met rozijnen en appel.

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 bollen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 100 g rozijnen

    • 1 appel

    Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en dep daarna goed droog. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

Beslag bereiden

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Oviebollen

    • 250 ml water (handwarm = 37°C)

    Doe het handwarme water in een beslagkom en voeg eerst het zakje gist uit de verpakking toe en vervolgens de oviebollenmix. Meng het geheel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer de stukjes appel samen met de rozijnen door het beslag.

  2. Stap 4

    Dek de beslagkom af met plastic (huishoud)folie en laat het beslag 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Oliebollen in de oven

  1. Stap 5

    • Zonnebloemolie (of arachide-)

    • Handje bloem

    Vet de muffinvorm licht in met wat olie en bestrooi hierna met wat bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik de overtollige bloem uit de muffinvorm door deze even om te draaien.

  2. Stap 6

    Verdeel met twee lepels of een ijsbollentang het beslag over de 12 holtes. Giet daarna over iedere oviebol één theelepel olie en bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 7

    • Poedersuiker

    Stort de oviebollen op een rooster en laat ze goed afkoelen. Serveer met wat poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.