Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oviebollen met chocolade en kersen

Schwarzwalder kirsch! Oviebollen met chocolade en kersen, niet uit de frituurpan maar uit de oven. Maak van jouw oliebol een heerlijk gebakje.

Bereiden

10 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 bollen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 125 g kersen (op sap)

    Laat de kersen uitlekken, halveer en dep droog.

Oliebollenbeslag bereiden

  1. Stap 3

    • 250 ml water (handwarm = 37°C)

    • 3 el suiker

    • 2 el cacao

    • 1 pak Koopmans Oviebollen

    • 1 el Dr Oetker Aroma Rum

    Doe het water in een beslagkom en voeg eerst het zakje gist uit de verpakking, dan de suiker en de cacao en tot slot de oviebollenmix toe. Meng het geheel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag. Roer hier de gehalveerde kersen en het rum aroma door.

  2. Stap 4

    Dek de beslagkom af met plastic (huishoud)folie en laat het beslag 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Oliebollen in de oven

  1. Stap 5

    • Handje bloem

    • Zonnebloemolie (of arachide-)

    Vet de muffinvorm licht in met wat olie en bestrooi hierna met wat bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik de overtollige bloem uit de muffinvorm door deze even om te draaien.

  2. Stap 6

    Verdeel met twee lepels of een ijsbollentang het beslag over de 12 holtes. Giet daarna over iedere oviebol één theelepel olie en bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar.

  3. Stap 7

    Stort de oviebollen op een rooster en laat ze goed afkoelen.

Schwarzwalder bollen vullen

  1. Stap 8

    • 200 ml slagroom

    • 1-2 el suiker

    Klop de slagroom op met wat suiker.

  2. Stap 9

    • Poedersuiker

    Snijd de Schwarzwalder kirsch oviebollen door, vul met de slagroom en serveer met wat poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.