Schwarzwalder kirsch! Oviebollen met chocolade en kersen, niet uit de frituurpan maar uit de oven. Maak van jouw oliebol een heerlijk gebakje.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Laat de kersen (125 g) uitlekken, halveer en dep droog.
Doe het handwarme water (250 ml) in een mengkom en voeg de suiker (3 el) en de cacao (2 el) toe. Voeg vervolgens de oliebollenmix (0.5 pak) toe en meng het geheel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag.
Roer hier de gehalveerde kersen en het rum aroma (1 el) door het beslag.
Dek de mengkom af met plastic (huishoud)folie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Vet de muffinvorm licht in met wat olie en bestuif hierna met wat bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik wel de overtollige bloem uit de muffinvorm door deze even op de kop te houden.
Verdeel met twee lepels of een ijsbollentang het beslag over de 12 holtes. Giet daarna over iedere oviebol één theelepel olie en bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Stort de oviebollen op een rooster en laat ze goed afkoelen.
Klop de slagroom (200 ml) op met wat suiker (1-2 el). Snijd de Schwarzwalder kirsch oviebollen door, vul met de slagroom en serveer met wat poedersuiker.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.