Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oviebollen met chocolade en kersen

Oviebollen met chocolade en kersen

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Oviebollen met chocolade en kersen
Item 1 of 1
Oviebollen met chocolade en kersen
info
Benodigdheden
Stappen

Schwarzwalder kirsch! Oviebollen met chocolade en kersen, niet uit de frituurpan maar uit de oven. Maak van jouw oliebol een heerlijk gebakje.

10 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KersenChocoladeOliebollenThema receptenOud & NieuwOviebollen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    0.5 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  •  
    125 g
    Kersen (op sap, zonder pit)
  • Water (handwarm)
    250 ml
    Water (handwarm)
  • Suiker (kristalsuiker)
    3 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Cacaopoeder
    2 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

 

  • Dr. Oetker Aroma Rumsmaak
    1 el (eetlepels)
    Dr. Oetker Aroma Rumsmaak
  • Zonnebloem- of arachideolie
    1 Kommetje(s)
    Zonnebloem- of arachideolie
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    3 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat de kersen (125 g) uitlekken, halveer en dep droog.

2. Oliebollenbeslag bereiden

Doe het handwarme water (250 ml) in een mengkom en voeg de suiker (3 el) en de cacao (2 el) toe. Voeg vervolgens de oliebollenmix (0.5 pak) toe en meng het geheel met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad beslag.

Roer hier de gehalveerde kersen en het rum aroma (1 el) door het beslag.

Dek de mengkom af met plastic (huishoud)folie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).

3. Oliebollen in de oven

Vet de muffinvorm licht in met wat olie en bestuif hierna met wat bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik wel de overtollige bloem uit de muffinvorm door deze even op de kop te houden.

Verdeel met twee lepels of een ijsbollentang het beslag over de 12 holtes. Giet daarna over iedere oviebol één theelepel olie en bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Stort de oviebollen op een rooster en laat ze goed afkoelen.

4. Schwarzwalder bollen vullen

Klop de slagroom (200 ml) op met wat suiker (1-2 el). Snijd de Schwarzwalder kirsch oviebollen door, vul met de slagroom en serveer met wat poedersuiker.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.