Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Over de top-taart met drip

Ga all-the-way met deze over de top-taart met drip. Pink party voor al je BFF's!

Bereiden

30 min

Baktijd

35 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

Maak een biscuitbodem

  1. Stap 3

    • Pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk glad. Dek het restje beslag af en bewaar voor de 2e taart.

  3. Stap 5

    Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin.

    Gaar?

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  4. Stap 6

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

  5. Stap 7

    Herhaal de voorgaande 3 stappen nog een keer met het overige beslag.

Mix & kleur roze botercrème

  1. Stap 8

    • 100 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 min. glad en smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 9

    • 125 ml melk

    • Zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg de melk en het zakje mix voor botercrème toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 10

    Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  4. Stap 11

    • Dr. Oetker Kleurstoffen

    Kleur de botercrème roze door klein beetjes uit de tube rode kleurstof toe te voegen en mix dit tot egale roze kleur.

Over de top vullen en decoreren

  1. Stap 12

    Snijd de beide afgekoelde taarten 2 keer door zodat je 2 x 3 lagen taart hebt. Op de onderste laag smeer je laagje botercrème.

  2. Stap 13

    • 4 el aardbeienjam

    Leg de volgende taartlaag erop en verdeel hierover 2 el aardbeienjam. Dek af met de bovenste laag. Ga zo om en om door tot je alle lagen op elkaar hebt gezet.

  3. Stap 14

    De taart wordt extra hoog. Smeer de taart netjes af met de roze botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt.

  4. Stap 15

    • 50 ml slagroom

    • 100 g witte chocolade

    Verwarm in een steelpan de slagroom. Hak ondertussen de witte chocolade in kleine stukjes. Zodra de slagroom gaat koken haal je de pan van het vuur. Voeg de stukjes chocolade hier aan toe.

  5. Stap 16

    Roer goed door tot de ganache (mengsel slagroom en chocolade) helemaal glad is. Voeg klein beetje uit de rode en blauw tube kleurstof toe en roer goed door. Herhaal dit aantal keer tot je een mooie paarse kleur hebt. Vul eventueel een spuitzak met de paarse ganache.

  6. Stap 17

    Neem de koude taart erbij en maak hier drips op. Verdeel hierna de rest van de ganache over de bovenkant van de taart.

    Met spuitzak of lepel

    Met een spuitzak knip je een puntje van de zak en ga je op de rand van de taart kleine beetjes ganache spuiten zodat dit langzaam naar beneden loopt. Met een lepel giet je kleine beetjes ganache over de rand van de taart.

  7. Stap 18

    Prik de gekleurde rietjes met de vlaggetjeslijn in de taart. Zet daarachter de grotere decoratie zoals de lolly en gekleurde papieren decoratie. Verdeel het snoep over de taart en als laatste nog wat veertjes.

    Laat je gasten weten wat wel en niet eetbaar is op de taart…

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.