Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Over de top-taart met drip

Over de top-taart met drip

Dit recept is van: Cathy

  1. Roze over de top driptaart W
Item 1 of 1
Over de top-taart met drip
info
Benodigdheden
Stappen

Ga all-the-way met deze over de top-taart met drip. Pink party voor al je BFF's!

30 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
AardbeiWitte chocoladeBiscuittaartDecorerenTaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 Pak
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Aardbeienjam
    4 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Slagroom (ongezoet)
    50 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø15 cm
    Springvorm Ø15 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Lepel
    Lepel
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Prikkers (met roze frutsels en rietjes)
  •  
    Decoratielint (en lolly's en veertjes)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

2. Maak een biscuitbodem

Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk glad. Dek het restje beslag af en bewaar voor de tweede taart. Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. Herhaal de voorgaande 3 stappen nog een keer met het overige beslag.

3. Mix & kleur roze botercrème

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en het zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème toe. Mix het geheel ca. driekwart minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Kleur de botercrème roze door klein beetjes uit de tube rode kleurstof toe te voegen en mix dit tot egale roze kleur.

4. Over de top vullen en decoreren

Snijd de beide afgekoelde taarten 2 keer door zodat je 2 x 3 lagen taart hebt. Op de onderste laag smeer je laagje botercrème. Leg de volgende taartlaag erop en verdeel hierover wat aardbeienjam (2 el). Dek af met de bovenste laag. Ga zo om en om door tot je alle lagen op elkaar hebt gezet. De taart wordt extra hoog. Smeer de taart netjes af met de roze botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt. Verwarm in een steelpan de slagroom (50 ml). Hak ondertussen de witte chocolade (100 g) in kleine stukjes. Zodra de slagroom gaat koken haal je de pan van het vuur. Voeg de stukjes chocolade hier aan toe. Roer goed door tot de ganache (mengsel van slagroom en chocolade) helemaal glad is. Voeg klein beetje uit de rode en blauw tube kleurstof toe en roer goed door. Herhaal dit aantal keer tot je een mooie paarse kleur hebt. Vul eventueel een spuitzak met de paarse ganache. Neem de koude taart erbij en maak hier drips op. Verdeel hierna de rest van de ganache over de bovenkant van de taart. Prik de gekleurde rietjes met de vlaggetjeslijn in de taart. Zet daarachter de grotere decoratie zoals de lolly en gekleurde papieren decoratie. Verdeel het snoep over de taart en als laatste nog wat veertjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.