Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Oostenrijkse kase spatzle

Oostenrijkse kase spatzle

Dit recept is van: Annevdijk

  1. Oostenrijkse kase spatzle
Item 1 of 1
Oostenrijkse kase spatzle
info
Benodigdheden
Stappen
Een keer gegeten in de Alpen van Oostenrijk en wauw, wat was dat lekker. Het heeft even geduurd voordat ik een recept hebt gevonden die dat gevoel kon evenaren. Het enige wat je nodig hebt is een spatzle rasp.
20 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Hoe beter de kwaliteit van de kaas hoe beter!
Hartige receptenHartige taartThema receptenWinter

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 125 ml bruisend water
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 paprika

 

  • Ongeveer 120 gr gruyere kaas
  • Ongeveer 120 gram Emmentaler kaas
  • Snufje Peper, zout en nootmuskaat
  • Snufje Verse krul peterselie
  • Olijfolie

Keukenspullen

  • Ovenschaal
  • Garde
  • Spatzle rasp
  • Rasp

Stappen

Stap: 1

Oven voorverwarmen op 200 graden

Stap: 2

Eieren loskloppen dit mengen met peper, zout en nootmuskaat samen met het bruiswater. Dit 15 minuten laten rusten

Stap: 3

Groente snijden en even aanbakken

Stap: 4

Een grote pan met water aan de kook brengen

Stap: 5

Spatzle deeg (wat 15 minuten moest rusten) een deel voor deel door de spatzle rasp halen boven de pan met kokend water.

Stap: 6

De boven gekomen stukjes spatzle uit de pan halen en direct afspoelen met koud water.

Stap: 7

Spatzle mengen in de ovenschaal met de groente en de helft van de kaas. Uiteindelijk boven op de laatste kaas er over strooien.

Stap: 8

20 minuten in de oven tot een bruine laag van de kaas.

Stap: 9

Als het uit de oven komt garneren met verse peterselie

Over dit recept

Dit recept is van Annevdijk

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.