Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oooops I dropped the tompouce

Een lekkere frisse koude taart met de smaak van tompouce. Dat moet je echt eens proberen. Oops, I dropped the tompouce...Met dit recept maak je twee tompoucetaartjes. Een tompoucetaartje is geschikt voor ongeveer 4 personen.

Bereiden

15 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg een stukje bakpapier op de bodems van de springvormen. Plaats de rand hierop en sluit de springvormen.

Bodem maken

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt de boter in een pannetje.

  2. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 4

    Bedek de bodem van de springvormen gelijkmatig met de bodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

  4. Stap 5

    Zet de vormen ca. 10 minuten in de koelkast.

Tompouce taart maken

  1. Stap 6

    • 250 ml slagroom

    • 500 ml vanillevla

    • 400 ml water

    Doe het water, de vanille vla en de slagroom in een beslagkom. Klop het met een mixer op de laagste stand even door elkaar.

  2. Stap 7

    Voeg de taartmix toe en meng het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot glad mengsel. Klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige taart mengsel.

  3. Stap 8

    Plaats de vanillevla-taartjes minimaal 2½ uur in de koelkast.

  4. Stap 9

    • 2 plakjes Koopmans Bladerdeeg

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Steek met een van de springvormen cirkels uit de plakjes bladerdeeg.

Bladerdeeg bakken

Elektrisch 170°C / Heteluchtoven 150°C

  1. Stap 10

    Verwarm de oven voor. Prik met een vork gaatjes in de cirkels bladerdeeg. Bak ze 15 minuten en laat ze afkoelen.

  2. Stap 11

    Snijd ze na het afkoelen doormidden zodat je 4 dunnere bladerdeegcirkels krijgt.

  3. Stap 12

    • 1 zakje Dr. Oetker Roze Glazuur

    Leg het zakje roze glazuur 5 minuten in heet water.

  4. Stap 13

    Haal de tompouce taartjes vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvormen, leg op ieder taartje een bladerdeegcirkel en verdeel de vloeibare glazuur gelijkmatig over de taartjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.