Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oooops I dropped the tompouce

Oooops I dropped the tompouce

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. ooops i dropped the tompouce
Item 1 of 1
Oooops I dropped the tompouce
info
Benodigdheden
Stappen

Een lekkere frisse koude taart met de smaak van tompouce. Dat moet je echt eens proberen. Oops, I dropped the tompouce... Met dit recept maak je twee tompoucetaartjes. Een tompoucetaartje is geschikt voor ongeveer 4 personen.

15 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
YoghurtBladerdeegGebakKwarktaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Vanillevla
    500 ml
    Vanillevla

 

  • Water
    400 ml
    Water
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    2 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Glazuur Roze
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Roze

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø10 cm
    2 null
    Springvorm Ø10 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg een stukje bakpapier op de bodems van de springvormen. Plaats de randen hierop en sluit de springvormen.

2. Bodem maken

Smelt de boter (60 g) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.

Bedek de bodems van de springvormen gelijkmatig met de bodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de vormen ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Tompoucetaart maken

Doe het water (400 ml), de vanillevla (500 ml) en de slagroom (250 ml) in een beslagkom. Klop het met een mixer op de laagste stand even door elkaar.

Voeg de taartmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart) toe en meng het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtig taartmengsel.

Plaats de vanillevla-taartjes minimaal 2½ uur in de koelkast. Laat het Koopmans bladerdeeg (2 plakjes) ontdooien. Steek met een van de springvormen cirkels uit de plakjes bladerdeeg.

4. Bladerdeeg bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Prik met een vork gaatjes in de cirkels bladerdeeg. Bak ze 15 minuten en laat ze afkoelen.

Snijd ze na het afkoelen doormidden zodat je 4 dunnere bladerdeegcirkels krijgt.

Leg het zakje Dr. Oetker Roze glazuur 5 minuten in heet water.

Haal de tompoucetaartjes vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvormen, leg op ieder taartje een bladerdeegcirkel en verdeel de vloeibare glazuur gelijkmatig over de taartjes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.