🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Oooops I dropped the tompouce

Oooops I dropped the tompouce

Dit recept is van: Bakken.nl

ooops i dropped the tompouce
Oooops I dropped the tompouce
Info Benodigdheden Stappen

Een lekkere frisse koude taart met de smaak van tompouce. Dat moet je echt eens proberen. Oops, I dropped the tompouce... Met dit recept maak je twee tompoucetaartjes. Een tompoucetaartje is geschikt voor ongeveer 4 personen.

15 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Yoghurt Bladerdeeg Gebak Kwarktaart
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Vanillevla
    500 ml
    Vanillevla

 

  • Water
    400 ml
    Water
  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    2 plakjes
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Glazuur Roze
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Roze

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø10 cm
    2
    Springvorm Ø10 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Leg een stukje bakpapier op de bodems van de springvormen. Plaats de randen hierop en sluit de springvormen.

2. Bodem maken

Smelt de boter (60 g) in een pannetje.

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.

Bedek de bodems van de springvormen gelijkmatig met de bodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Zet de vormen ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Tompoucetaart maken

Doe het water (400 ml), de vanillevla (500 ml) en de slagroom (250 ml) in een beslagkom. Klop het met een mixer op de laagste stand even door elkaar.

Voeg de taartmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart) toe en meng het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna met de mixer op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtig taartmengsel.

Plaats de vanillevla-taartjes minimaal 2½ uur in de koelkast. Laat het Koopmans bladerdeeg (2 plakjes) ontdooien. Steek met een van de springvormen cirkels uit de plakjes bladerdeeg.

4. Bladerdeeg bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Prik met een vork gaatjes in de cirkels bladerdeeg. Bak ze 15 minuten en laat ze afkoelen.

Snijd ze na het afkoelen doormidden zodat je 4 dunnere bladerdeegcirkels krijgt.

Leg het zakje Dr. Oetker Roze glazuur 5 minuten in heet water.

Haal de tompoucetaartjes vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvormen, leg op ieder taartje een bladerdeegcirkel en verdeel de vloeibare glazuur gelijkmatig over de taartjes.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.