🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Oliebollen zonder melk

Oliebollen zonder melk

Dit recept is van: Koopmans

Oliebollen zonder melk
Oliebollen zonder melk
Info Benodigdheden Stappen

In de meeste kant-en-klare oliebollenmixen is melk of lactose verwerkt. Wil je oliebollen bakken zonder melk? Gebruik dan dit basisrecept voor oliebollen zonder melk!

10 min. Bereidingstijd
3 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20-25 Porties
Oliebollen Lactosevrij bakken Oud & Nieuw Thema recepten
2
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    250 g
    Rozijnen
  • Ei
    1
    Ei
  • Gedroogde gist
    2 Zakje(s)
    Gedroogde gist
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    500 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Suiker (kristalsuiker)
    15 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Water (lauwwarm)
    500 ml
    Water (lauwwarm)
  • Zout
    10 g
    Zout
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (250 g) in een kom met water.

Krenten

Je kunt de rozijnen ook (deels) vervangen door krenten.

2. Lactosevrij oliebollenbeslag maken

Doe het ei (1 stuk), de gedroogde gist (2 zakjes), de patentbloem (500 g) en de suiker (15 g) in een beslagkom.

Voeg het handwarme water (500 g) toe en roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad oliebollenbeslag.

Roer de rozijnen en/of krenten door het lactosevrije oliebollenbeslag.

Laat het oliebollenbeslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.

Oven truc

Wil je zeker weten dat jouw oliebollenbeslag op de juiste plek rijst, dan kun je de oventruc gebruiken. Verwarm de oven voor op 50°C en zet de oven daarna uit. Schuif de beslagkom in de oven en laat het lactosevrije oliebollenbeslag 1 uur rijzen in de oven. Zo staat het gegarandeerd tochtvrij en op de juiste temperatuur.

3. Oliebollen zonder melk bakken

Verhit de olie.

Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes van het beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en bak de oliebollen in ca. 3-4 minuten rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken. Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Dippen

Dip de lepels of de ijstang bij elke 'schepbeurt' eerst even in de hete olie. Het beslag glijdt dan makkelijker van de lepel af.

Omdraaien

De oliebollen draaien in principe zelf om. Doen ze dat bij jou niet? Geef ze dan een klein tikje, zodat de oliebol omdraait.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.