Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oliebollen zonder melk

Oliebollen zonder melk

Dit recept is van: Koopmans

  1. Oliebollen zonder melk
Item 1 of 1
Oliebollen zonder melk
info
Benodigdheden
Stappen

In de meeste kant-en-klare oliebollenmixen is melk of lactose verwerkt. Wil je oliebollen bakken zonder melk? Gebruik dan dit basisrecept voor oliebollen zonder melk!

10 min.Bereidingstijd
3 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
OliebollenLactosevrij bakkenOud & NieuwThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    250 g
    Rozijnen
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Gedroogde gist
    2 Zakje(s)
    Gedroogde gist
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    500 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Suiker (kristalsuiker)
    15 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Water (lauwwarm)
    500 ml
    Water (lauwwarm)
  • Zout
    10 g
    Zout
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (250 g) in een kom met water.

Krenten

Je kunt de rozijnen ook (deels) vervangen door krenten.

2. Lactosevrij oliebollenbeslag maken

Doe het ei (1 stuk), de gedroogde gist (2 zakjes), de patentbloem (500 g) en de suiker (15 g) in een beslagkom.

Voeg het handwarme water (500 g) toe en roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad oliebollenbeslag.

Roer de rozijnen en/of krenten door het lactosevrije oliebollenbeslag.

Laat het oliebollenbeslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.

Oven truc

Wil je zeker weten dat jouw oliebollenbeslag op de juiste plek rijst, dan kun je de oventruc gebruiken. Verwarm de oven voor op 50°C en zet de oven daarna uit. Schuif de beslagkom in de oven en laat het lactosevrije oliebollenbeslag 1 uur rijzen in de oven. Zo staat het gegarandeerd tochtvrij en op de juiste temperatuur.

3. Oliebollen zonder melk bakken

Verhit de olie.

Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes van het beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en bak de oliebollen in ca. 3-4 minuten rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken. Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Dippen

Dip de lepels of de ijstang bij elke 'schepbeurt' eerst even in de hete olie. Het beslag glijdt dan makkelijker van de lepel af.

Omdraaien

De oliebollen draaien in principe zelf om. Doen ze dat bij jou niet? Geef ze dan een klein tikje, zodat de oliebol omdraait.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.