Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oliebollen uit de oven met appel | Oviebollen

Geen frituurpan in huis, bak oliebollen in de oven. Deze oviebollen bak je met een pak Mix voor Oviebollen van Koopmans. Makkelijk te maken en ook nog eens heel lekker.

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 appel

    Snijd de appel in kleine stukjes.

  2. Stap 2

    Verdeel met twee eetlepels of een ijstang het beslag over de 12 holtes. Roer het beslag niet onnodig door. Giet daarna over iedere holte met beslag één theelepel olie.

Oviebollen beslag maken

  1. Stap 3

    • 250 ml water (handwarm)

    • 1 pak Koopmans Oviebollen

    Doe het handwarme water in een beslagkom, voeg eerst het gist en vervolgens de oviebollenmix toe. Meng het geheel met een  mixer met garden op de hoogste stand in één minuut tot een glad oviebollenbeslag.

  2. Stap 4

    Roer de fijngesneden appelstukjes door het beslag.

  3. Stap 5

    Laat het beslag in de kom, afgedekt met vershoudfolie, 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur (roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door).

Oliebollen bakken in de oven

Elektrisch: 200 °C / Hetelucht: 180°C

  1. Stap 6

    • Zonnebloemolie (of arachide)

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Doe vlak voor het beslag gerezen is een beetje olie in een kommetje.

  2. Stap 7

    Vet de muffinvorm licht in met de olie. Bestrooi daarna de muffinvorm met een beetje bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn maar tik het overtollige bloem uit de vorm door de vorm even om te draaien.

  3. Stap 8

    Bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 9

    Stort de oviebollen direct op een rooster en laat ze iets afkoelen. Serveer de oviebollen met appel met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.