Geen frituurpan in huis, bak oliebollen in de oven. Deze oviebollen bak je met een pak Mix voor Oviebollen van Koopmans. Makkelijk te maken en ook nog eens heel lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Snijd de appel (1 stuk) in kleine stukjes. Verdeel met twee eetlepels of een ijstang het beslag over de 12 holtes. Roer het beslag niet onnodig door. Giet daarna over iedere holte met beslag één theelepel olie.
Doe het handwarme water (250 ml) in een beslagkom, voeg eerst het gist en vervolgens de mix uit het pak Koopmans Oviebollen toe. Meng het geheel met een mixer met garden op de hoogste stand in één minuut tot een glad oviebollenbeslag. Roer de fijngesneden appelstukjes door het beslag. Laat het beslag in de kom, afgedekt met vershoudfolie, 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur (roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door).
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200 °C / hetelucht 180°C). Doe vlak voor het beslag gerezen is een beetje zonnebloemolie in een kommetje. Vet de muffinvorm licht in met de olie. Bestrooi daarna de muffinvorm met een beetje bloem. Zorg dat alle holtes goed bebloemd zijn, maar tik het overtollige bloem uit de vorm door de vorm even om te draaien. Bak de oviebollen iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Stort de oviebollen direct op een rooster en laat ze iets afkoelen. Serveer de oviebollen met appel met poedersuiker.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.