Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oliebollen Pornstar Martini

Oliebollen Pornstar Martini

Dit recept is van: Annet

  1. Pornstar Martini oliebollen
Item 1 of 1
Oliebollen Pornstar Martini
info
Benodigdheden
Stappen

Oliebollen en een lekker drankje mogen zeker niet ontbreken met oud en nieuw. In dit oliebollen recept vind je best of both worlds: heerlijke oliebollen met een Passievrucht Passoa® roomvulling. Een aanrader voor alle Pornstar Martini fans onder ons!

55 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
OliebollenOud & NieuwFeestdagenPassievrucht

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    250 ml
    Water (handwarm)
  •  
    125 ml
    Vodka Vanille
  • Vanillepasta (optioneel)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (optioneel)
  •  
    125 ml
    Passoa®
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Eidooier
    2 null
    Eidooier
  • Melk (op kamertemperatuur)
    250 ml
    Melk (op kamertemperatuur)
  • Vanillestokje (of vanille extract)
    0.5 Stuk(s)
    Vanillestokje (of vanille extract)
  • Suiker (fijne)
    160 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    50 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Passievrucht (diepvries)
    250 g (gram)
    Passievrucht (diepvries)

Keukenspullen

  • Mengkom
    1 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    (Frituur)pan met zonnebloem- of arachide olie
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  •  
    Pipetjes voor vloeistof

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Maak een oliebollenbeslag

Doe de oliebollenmix origineel (1 pak) in een beslagkom. Voeg het handwarm water (250 ml op 38°-40°C), vanillepasta (1 tl, optioneel), de vodka vanille (125 ml) en Passoa (125 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.

Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.

2. Oliebollen bakken

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).

Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

3. Maak een passievrucht roomvulling

Doe de melk in een pan. Snijd het vanillestokje (½) in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje.

Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk (250 ml). Breng de melk aan de kook. Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), suiker (160 g) en de maïzena (50 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de helft van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten.

Doe de banketbakkersroom op een bord en dek het af met folie. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Klopt de banketbakkersroom los en schep het passievruchtvlees (250 g - ontdooid, gezeefd of ongezeefd naar keuze) door de banketbakkersroom.

4. Vullen en versieren

Snijd de oliebollen open. Doe de passievrucht-banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom in de oliebollen.

Vul de pipetjes met de Passoa® en steek deze in de banketbakkersroom.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.