🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Oliebollen Pornstar Martini

Oliebollen Pornstar Martini

Dit recept is van: Annet

Pornstar Martini oliebollen
Oliebollen Pornstar Martini
Info Benodigdheden Stappen

Oliebollen en een lekker drankje mogen zeker niet ontbreken met oud en nieuw. In dit oliebollen recept vind je best of both worlds: heerlijke oliebollen met een Passievrucht Passoa® roomvulling. Een aanrader voor alle Pornstar Martini fans onder ons!

55 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Oliebollen Oud & Nieuw Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    250 ml
    Water (handwarm)
  •  
    125 ml
    Vodka Vanille
  • Vanillepasta (optioneel)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (optioneel)
  •  
    125 ml
    Passoa®
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Eidooier
    2
    Eidooier
  • Melk (op kamertemperatuur)
    250 ml
    Melk (op kamertemperatuur)
  • Vanillestokje (of vanille extract)
    0.5 Stuk(s)
    Vanillestokje (of vanille extract)
  • Suiker (fijne)
    160 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    50 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Passievrucht (diepvries)
    250 g (gram)
    Passievrucht (diepvries)

Keukenspullen

  • Mengkom
    1
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    (Frituur)pan met zonnebloem- of arachide olie
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  •  
    Pipetjes voor vloeistof

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Maak een oliebollenbeslag

Doe de oliebollenmix origineel (1 pak) in een beslagkom. Voeg het handwarm water (250 ml op 38°-40°C), vanillepasta (1 tl, optioneel), de vodka vanille (125 ml) en Passoa (125 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.

Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.

2. Oliebollen bakken

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).

Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

3. Maak een passievrucht roomvulling

Doe de melk in een pan. Snijd het vanillestokje (½) in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje.

Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk (250 ml). Breng de melk aan de kook. Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), suiker (160 g) en de maïzena (50 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de helft van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten.

Doe de banketbakkersroom op een bord en dek het af met folie. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Klopt de banketbakkersroom los en schep het passievruchtvlees (250 g - ontdooid, gezeefd of ongezeefd naar keuze) door de banketbakkersroom.

4. Vullen en versieren

Snijd de oliebollen open. Doe de passievrucht-banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom in de oliebollen.

Vul de pipetjes met de Passoa® en steek deze in de banketbakkersroom.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.