Oliebollen en een lekker drankje mogen zeker niet ontbreken met oud en nieuw. In dit oliebollen recept vind je best of both worlds: heerlijke oliebollen met een Passievrucht Passoa® roomvulling. Een aanrader voor alle Pornstar Martini fans onder ons!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de oliebollenmix origineel (1 pak) in een beslagkom. Voeg het handwarm water (250 ml op 38°-40°C), vanillepasta (1 tl, optioneel), de vodka vanille (125 ml) en Passoa (125 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).
Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Doe de melk in een pan. Snijd het vanillestokje (½) in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje.
Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk (250 ml). Breng de melk aan de kook. Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), suiker (160 g) en de maïzena (50 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.
Haal de pan van de warmtebron en giet de helft van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten.
Doe de banketbakkersroom op een bord en dek het af met folie. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Klopt de banketbakkersroom los en schep het passievruchtvlees (250 g - ontdooid, gezeefd of ongezeefd naar keuze) door de banketbakkersroom.
Snijd de oliebollen open. Doe de passievrucht-banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom in de oliebollen.
Vul de pipetjes met de Passoa® en steek deze in de banketbakkersroom.