🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Oliebollen met citroen-meringue

Oliebollen met citroen-meringue

Dit recept is van: Annet

Oliebollen Citroen Merengue
Oliebollen met citroen-meringue
Info Benodigdheden Stappen

Dit recept voor oliebollen met citroen meringue is echt een feestje! Hoewel de klassieke oliebollen met krenten en rozijnen vaak favoriet zijn, zijn deze oliebollen met citroen meringue een heerlijke variatie. Een luchtige oliebol met frisse citroen en zoete meringue als topping. Mmm...!

55 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
25 Porties
Oliebollen Oud & Nieuw Feestdagen Meringue
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    450 ml
    Water (handwarm)
  • Citroen (biologisch)
    1 Stuk(s)
    Citroen (biologisch)
  • Suiker (fijne)
    125 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Water
    40 g (gram)
    Water
  • Eiwit (op kamertemperatuur)
    50 g (gram)
    Eiwit (op kamertemperatuur)

Keukenspullen

  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  •  
    (Frituur)pan met zonnebloem- of arachide olie
  • Thermometer
    Thermometer
  •  
    Crème Brûlée brander

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Maak een oliebollen beslag

Pers de citroen (1 stuk) uit. Vul het citroensap aan met handwarm water (ca. 450 ml op 38-40°C) tot 500 ml.

Doe de oliebollenmix origineel (1 pak) in een beslagkom. Voeg het citroen-water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.

Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.

2. Bak citroen-oliebollen

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (ca. 190 °C).

Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

3. Meringue maken

Leg een (suiker)thermometer klaar. Doe de suiker (100 g) en water (40 g) in een pannetje. Zet de thermometer in het pannetje. Verwarm de massa tot een temperatuur van 120°C.

Splits ondertussen eventueel de eieren (zorg dat er daarbij geen eigeel in het eiwit terecht komt, hierdoor zal het eiwit niet stijf worden). Het eigeel wordt niet gebruikt in dit recept.

Doe het eiwit (50 g) in een kom. Zorg ervoor dat alles vetvrij is. Dit kun je gemakkelijk doen door de kom met wat azijn of citroensap schoon te maken.

Klop vervolgens de eiwitten op met een mixer met gardes. Begin met het opkloppen van het eiwit als het suikerwater 110°C is. Voeg nog wat suiker (10g) toe als het eiwit wit begint te worden.

Haal het suikerwater van de warmtebron zodra de temperatuur 120°C is. Zet de mixer zachter en giet vervolgens het hete suikerwater voorzichtig bij het opgeklopte eiwit. Mix op de hoogste stand. Blijf mixen tot het schuim is afgekoeld, de kom voelt dan nog wel wat warm aan.

4. Serveer je oliebollen met citroen en meringue

Doop de oliebollen in de merengue en trek er een mooie piek aan. Brand de oliebollen af met een crème brûlée brander.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.