Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oliebollen met chorizo en manchego

Zooooo lekker, het zoete van de oliebol met een Spaanse touch. De manchego en chorizo maken deze oliebol echt onweerstaanbaar!

Bereiden

30 min

Baktijd

4 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 oliebollen

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Oliebollen

    • 500 ml water

    Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag.

  2. Stap 2

    • 100 g chorizo

    • 100 g manchego

    • 50 g olijven

    Roer de manchego, chorizo en olijven door het beslag met een pollepel.

Het oliebollenbeslag laten rijzen

  1. Stap 3

    Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

Oliebollen verwarmen

  1. Stap 4

    • Zonnebloemolie

    Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden.

    Welke olie?

    Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.

  2. Stap 5

    Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en laat deze in de hete frituurolie glijden.

    Welke olie?

    Zonnebloemolie of Arachideolie. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig. Oliebollen bakken in olijfolie gaat niet goed.

  3. Stap 6

    Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

  4. Stap 7

    Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen eventueel met wat manchego!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.