🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Oliebollen met chorizo en manchego

Oliebollen met chorizo en manchego

Dit recept is van: Danna

oliebollen met chorizo en manchego
Oliebollen met chorizo en manchego
Info Benodigdheden Stappen

Zooooo lekker, het zoete van de oliebol met een Spaanse touch. De manchego en chorizo maken deze oliebol echt onweerstaanbaar!

30 min. Bereidingstijd
4 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Hartige recepten Oud & Nieuw Thema recepten Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water
    500 ml
    Water
  •  
    100 g
    Chorizo
  •  
    100 g
    Manchego
  •  
    50 g
    Olijf
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie

Keukenspullen

  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  •  
    Keukenpapier
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Plasticfolie
  • Pollepel
    Pollepel
  •  
    Schuimspaan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg het water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer de manchego (100 g), chorizo (100 g) en olijven (50 g) door het beslag met een pollepel.

2. Het oliebollenbeslag laten rijzen

Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

3. Oliebollen verwarmen

Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en laat deze in de hete frituurolie glijden.

Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen eventueel met wat manchego!

Welke olie?

Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Oliebollen bakken in olijfolie gaat niet goed. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.