Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oliebollen met chorizo en manchego

Oliebollen met chorizo en manchego

Dit recept is van: Danna

  1. oliebollen met chorizo en manchego
Item 1 of 1
Oliebollen met chorizo en manchego
info
Benodigdheden
Stappen

Zooooo lekker, het zoete van de oliebol met een Spaanse touch. De manchego en chorizo maken deze oliebol echt onweerstaanbaar!

30 min.Bereidingstijd
4 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
Hartige receptenOud & NieuwThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water
    500 ml
    Water
  •  
    100 g
    Chorizo
  •  
    100 g
    Manchego
  •  
    50 g
    Olijf
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie

Keukenspullen

  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  •  
    Keukenpapier
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Plasticfolie
  • Pollepel
    Pollepel
  •  
    Schuimspaan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg het water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer de manchego (100 g), chorizo (100 g) en olijven (50 g) door het beslag met een pollepel.

2. Het oliebollenbeslag laten rijzen

Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

3. Oliebollen verwarmen

Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en laat deze in de hete frituurolie glijden.

Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen eventueel met wat manchego!

Welke olie?

Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Oliebollen bakken in olijfolie gaat niet goed. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.