Zooooo lekker, het zoete van de oliebol met een Spaanse touch. De manchego en chorizo maken deze oliebol echt onweerstaanbaar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg het water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer de manchego (100 g), chorizo (100 g) en olijven (50 g) door het beslag met een pollepel.
Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!
Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en laat deze in de hete frituurolie glijden.
Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.
Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de oliebollen eventueel met wat manchego!
Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Oliebollen bakken in olijfolie gaat niet goed. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.