Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oatmeal cookies

Oatmeal cookies

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. oatmeal cookies
Item 1 of 1
Oatmeal cookies
info
Benodigdheden
Stappen

Om de een of andere reden kies ik toch altijd voor de oatmeal cookie (havermoutkoekje). Ik hou er vooral van als er iets anders in zit dan alleen die saaie rozijnen. Dit is een van mijn favoriete recepten, omdat het vooral ook een makkelijk recept is (gewoon alles door elkaar doen)!

15 min.Bereidingstijd
12 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-40Porties
KoekjesNotenHavermout

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    200 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Bloem
    100 g
    Bloem
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Baksoda
  • Havermout
    250 g
    Havermout
  • Cranberry's
    100 g
    Cranberry's
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  •  
    75 g
    Gemengde noten

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • IJslepel
    IJslepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Koekjesdeeg maken

Doe de boter (175 g) en de basterdsuiker (200 g) in de kom en klopt dit goed romig en luchtig. Voeg dan het ei (1 stuk) en het vanille-aroma (1 el) toe.

Weeg in een andere kom de bloem (100 g) af en voeg het zout (0,5 tl), kaneel (1 tl) en de baking soda (1 tl) toe. Mix dit vervolgens door het suiker-boter-eimengsel.

Als alles goed gemengd is, voeg je de havermout (250 g) in etappes toe. Dit kan wat zwaar worden voor je mixer. De vulling - zoals cranberries (100 g), chocolate chips (1-2 zakjes) en gemengde noten (75 g) - van je oatmeal cookies zou ik er zelf met de hand of een houten lepel doorheen kneden.

3. Oatmeal cookies bakken

Je hebt nu genoeg deeg voor zo'n 40 kleinere koekjes of ongeveer 20 grotere koeken. Vorm van het havermoutdeeg bollen van ongeveer gelijke grootte. Leg de bollen met een beetje afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze, als je wat grotere oatmeal cookies maakt, ze een beetje plat.

Een ijsschep is handig om dit secuur te doen, maar als je niet zo’n perfectionist bent, doe je het gewoon lekker op het oog. Zo zien de oatmeal cookies er lekker ambachtelijk uit.

Bak ze, afhankelijk van de grootte, in ongeveer 20 minuten goudbruin. Als je wat kleinere koekjes maakt, zou ik na een minuut of 10 al controleren hoe bruin ze zijn, waarschijnlijk hebben ze 12 minuten nodig om lekker goudbruin te worden. Maak je echt van die grote units zoals ze in die koffietentjes verkopen, dan heb je die 20 minuten zeker nodig.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.