Bakken met Nutella® is echt helemaal top en super lekker in een kwarktaart. Vandaar deze heerlijke kwarktaart met de wereldberoemde chocoladepasta en krokante hazelnoten!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de boter (60 g) in een pan. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix samen met de fijngehakte hazelnoten (40 g) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water (300 ml), de volle kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg de taartmix en de Nutella® (300 g) toe en klop met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Schenk het taartmengsel over de koekbodem en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de taart in 6 gelijke vierkantjes. Smelt de Nutella® (150 g) au bain Marie en maak met behulp van een lepel een zigzagpatroon van Nutella® over elk vierkantje. Garneer tot slot met nog wat grofgehakte hazelnoten (50 g).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.