🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Dit recept is van: Bakken.nl team

pavlova met noten-karamel en pure chocolade
Noten-karamel Pavlova met pure chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Wow, dat is nog eens een verwennerij! Een heerlijke pavlova gedecoreerd met een zelfgemaakte noten-karamel.

60 min. Bereidingstijd
75 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 Porties
Meringue Karamel Chocolade Noten Desserts Kerst Thema recepten
5
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    4 Stuk(s)
    Eiwit
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (fijne)
    430 g
    Suiker (fijne)
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  •  
    60 g
    Roomboter (gezouten in blokjes)
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade
  • Dr. Oetker Hazelnoten
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Walnoten (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 120°C / hetelucht 100°C).

2. Pavlova maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (4 stuks) en suiker (140 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (140 g) met de maïzena (2 el) en voeg deze ook toe.

Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm in doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 75 minuten.

Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.

Vetvrij maken

Wanneer je je keukengerei vetvrij moet maken, besprenkel dan een keukenpapiertje met wat citroenssap of anders met wat natuurazijn. Goed door de kom en door de losse garden halen, en je keukengerei is gereed voor het stevig opkloppen van eiwitten.

3. Noten-karamel maken

Verwarm het water (1 el) en de suiker (150 g) in een ruime pan met dikke bodem.

Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter (60 g) beetje voor beetje toe terwijl je roert met een garde.

Verwarm ondertussen in een andere pannetje de slagroom (200 g). Schenk de warme slagroom langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.

Smelt de chocolade (50 g) au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water).

Roer de walnoten (1 zakje) en hazelnoten (1 zakje) (eventueel grof gebroken) door de karamel. Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.