Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. pavlova met noten-karamel en pure chocolade
Item 1 of 1
Noten-karamel Pavlova met pure chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Wow, dat is nog eens een verwennerij! Een heerlijke pavlova gedecoreerd met een zelfgemaakte noten-karamel.

60 min.Bereidingstijd
75 min.Baktijd
Moeilijkheid
1Porties
MeringueKaramelChocoladeNotenDessertsKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit
    4 Stuk(s)
    Eiwit
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (fijne)
    430 g
    Suiker (fijne)
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  •  
    60 g
    Roomboter (gezouten in blokjes)
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pure chocolade
    50 g
    Pure chocolade
  • Dr. Oetker Hazelnoten
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Walnoten (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 120°C / hetelucht 100°C).

2. Pavlova maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (4 stuks) en suiker (140 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (140 g) met de maïzena (2 el) en voeg deze ook toe.

Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm in doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 75 minuten.

Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.

Vetvrij maken

Wanneer je je keukengerei vetvrij moet maken, besprenkel dan een keukenpapiertje met wat citroenssap of anders met wat natuurazijn. Goed door de kom en door de losse garden halen, en je keukengerei is gereed voor het stevig opkloppen van eiwitten.

3. Noten-karamel maken

Verwarm het water (1 el) en de suiker (150 g) in een ruime pan met dikke bodem.

Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter (60 g) beetje voor beetje toe terwijl je roert met een garde.

Verwarm ondertussen in een andere pannetje de slagroom (200 g). Schenk de warme slagroom langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.

Smelt de chocolade (50 g) au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water).

Roer de walnoten (1 zakje) en hazelnoten (1 zakje) (eventueel grof gebroken) door de karamel. Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.