Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Noten-karamel Pavlova met pure chocolade

Wow, dat is nog eens een verwennerij! Een heerlijke pavlova gedecoreerd met een zelfgemaakte noten-karamel.

Bereiden

60 min

Baktijd

75 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

1 stuk

Voorbereiden

Elektrisch 120°C / Hetelucht 100°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Pavlova maken

  1. Stap 2

    • 4 eiwitten

    • 2 el Koopmans Maizena

    • 280 g suiker

    Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.

    vetvrij maken

    Wanneer je je keukengerei vetvrij moet maken, besprenkel dan een keukenpapiertje met wat citroenssap of anders met wat natuurazijn. Goed door de kom en door de losse garden halen, en je keukengerei is gereed voor het stevig opkloppen van eiwitten.

  2. Stap 3

    Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

  3. Stap 4

    Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm in doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.

  4. Stap 5

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 75 minuten.

  5. Stap 6

    Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.

Noten karamel maken

  1. Stap 7

    • 1 el water

    • 150 g kristalsuiker

    Verwarm het water en de suiker in een ruime pan met dikke bodem.

  2. Stap 8

    • 60 g roomboter (gezouten in blokjes)

    Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter beetje voor beetje toe terwijl je roert met een garde.

  3. Stap 9

    • 200 ml slagroom

    Verwarm ondertussen in een andere pannetje de room. Schenk de warme room langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.

  4. Stap 10

    • 50 g pure chocolade

    Smelt de chocolade au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water.)

  5. Stap 11

    • 1 zakje Dr. Oetker Hazelnoten

    • 1 zakje Dr. Oetker Walnoten

    Roer de walnoten en hazelnoten (eventueel grof gebroken) door de karamel. Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.