Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 120°C / hetelucht 100°C).
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten (4 stuks) en suiker (140 g) door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker (140 g) met de maïzena (2 el) en voeg deze ook toe.
Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm in doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 75 minuten.
Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.
Wanneer je je keukengerei vetvrij moet maken, besprenkel dan een keukenpapiertje met wat citroenssap of anders met wat natuurazijn. Goed door de kom en door de losse garden halen, en je keukengerei is gereed voor het stevig opkloppen van eiwitten.
Verwarm het water (1 el) en de suiker (150 g) in een ruime pan met dikke bodem.
Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter (60 g) beetje voor beetje toe terwijl je roert met een garde.
Verwarm ondertussen in een andere pannetje de slagroom (200 g). Schenk de warme slagroom langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.
Smelt de chocolade (50 g) au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water).
Roer de walnoten (1 zakje) en hazelnoten (1 zakje) (eventueel grof gebroken) door de karamel. Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.