Kersen en room: de ingrediënten voor een heerlijke taart! Deze kersenroomtaart bak je zonder oven. De taart is snel te maken, hij moet alleen even opstijven in de koelkast.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Verkruimel de Mariabiscuit (250 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes.
Gebruik ¾ van de kruimelbodem om de bodem van de springvorm te bedekken en bewaar de rest (¼ deel) voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm en het rest deeg in de koelkast terwijl je verdergaat.
Doe de slagroom (400 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel hierna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de roomvulling over de bodem. Zet de taart 10 minuten in de koelkast.
Verdeel hierna eerst de kersenvlaaivulling (1 blik) en vervolgens de resterende kruimels over de roomtaartvulling. Laat je kersenroomtaart hierna ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van een mooie taartpunt.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.