Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake kersenroomtaart

Kersen en room! De ingrediënten voor een heerlijke taart. Deze no bake taart bak je zonder oven. De taart is snel te maken, hij moet alleen even opstijven in de koelkast.

Bereiden

25 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Kruimelbodem maken

 1. Stap 2

  • 250 g maria biscuit

  • 100 g boter

  Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter en meng dit door de koekjes.

 2. Stap 3

  Gebruik ¾ van de kruimelbodem om de springvormbodem te bedekken en bewaar de rest (¼ deel) voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm en het rest deeg in de koelkast terwijl je verder gaat.

Roomvulling maken

 1. Stap 4

  • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

  • 400 ml slagroom

  Doe de slagroom en de mix voor banketbakkersroom in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.

 2. Stap 5

  Klop het mengsel hierna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de roomvulling over de bodem. Zet de taart 10 minuten in de koelkast.

 3. Stap 6

  • 1 blik kersenvlaaivulling

  Verdeel hierna eerst de kersenvlaaivulling en vervolgens de resterende kruimels over de roomtaart vulling. Laat de no bake taart hierna ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

  Taart aansnijden

  Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Gebruik een met warm water afgespoeld scherp mes voor het aansnijden van een taartpunt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.