🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
No bake chocoladetaart met passievruchten

No bake chocoladetaart met passievruchten

Dit recept is van: Saakje

no bake chocoladetaart met passievrucht
No bake chocoladetaart met passievruchten
Info Benodigdheden Stappen

Wist je dat passievruchten en chocolade echt een gouden combinatie is? Aan de ene kant een lekker romige chocoladetaartvulling en als tegenhanger de friszure passievruchten. Laten dat nou precies de twee hoofdingrediënten zijn van deze chocoladetaart. En helemaal ideaal, het is een no bake-chocoladetaart, dus je hebt geen oven nodig!

25 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Chocolade Passievrucht Chocoladetaart Taart Zonder oven
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Maria biscuit
    250 g
    Maria biscuit
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pure chocolade
    300 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    400 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)

 

  • Citroen
    1
    Citroen
  • Passievrucht (vers)
    3
    Passievrucht (vers)
  • Water
    200 ml
    Water
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem

Verkruimel de koekjes (250 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Chocoladevulling bereiden

Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje maar laat deze niet koken.

Breek of hak de pure chocolade (300 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.

4. Chocoladetaart bakken zonder oven

Verdeel de chocoladevulling over de kruimelbodem en zet de vorm in de koelkast. Laat de no bake-chocoladetaart ten minste 1 uur opstijven.

5. Passievruchtengelei maken

Laat de vellen gelatine (2 blaadjes) wellen in een kom met koud water.

Schep het vruchtvlees uit de passievruchten (2 stuks) en doe dit samen met het sap (van 1 citroen) in een maatbeker. Vul dit aan met koud water tot 200 ml vocht.

Verwarm het passievruchtenmengsel samen met de suiker (30 g) en laat het 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat dit ongeveer 1 minuut afkoelen.

Knijp dan de 2 blaadjes gelatine uit en roer deze door het passievruchtensap.

Laat de gelei afkoelen tot het lauwwarm aanvoelt en giet dan de passievruchtengelei over de chocoladevulling. Zet de chocoladetaart terug in de koelkast en laat deze nog 1,5 uur opstijven.

Passievruchten

Even een weetje over de passievrucht; hoe rimpeliger, hoe beter, smaakvoller en rijper.

6. Chocoladetaart decoreren

Decoreer de chocoladetaart met twee halve passievruchten en klaar is jouw chocoladetaart met passievruchten!

Snijden

Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt, dan krijg je hele mooie stukken chocoladetaart.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.