Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
No bake chocoladetaart met passievruchten

No bake chocoladetaart met passievruchten

Dit recept is van: Saakje

  1. no bake chocoladetaart met passievrucht
Item 1 of 1
No bake chocoladetaart met passievruchten
info
Benodigdheden
Stappen

Wist je dat passievruchten en chocolade echt een gouden combinatie is? Aan de ene kant een lekker romige chocoladetaartvulling en als tegenhanger de friszure passievruchten. Laten dat nou precies de twee hoofdingrediënten zijn van deze chocoladetaart. En helemaal ideaal, het is een no bake-chocoladetaart, dus je hebt geen oven nodig!

25 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
ChocoladePassievruchtChocoladetaartTaartZonder oven

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Maria biscuit
    250 g
    Maria biscuit
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pure chocolade
    300 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    400 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)

 

  • Citroen
    1 null
    Citroen
  • Passievrucht (vers)
    3 null
    Passievrucht (vers)
  • Water
    200 ml
    Water
  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem

Verkruimel de koekjes (250 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3. Chocoladevulling bereiden

Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje maar laat deze niet koken.

Breek of hak de pure chocolade (300 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.

4. Chocoladetaart bakken zonder oven

Verdeel de chocoladevulling over de kruimelbodem en zet de vorm in de koelkast. Laat de no bake-chocoladetaart ten minste 1 uur opstijven.

5. Passievruchtengelei maken

Laat de vellen gelatine (2 blaadjes) wellen in een kom met koud water.

Schep het vruchtvlees uit de passievruchten (2 stuks) en doe dit samen met het sap (van 1 citroen) in een maatbeker. Vul dit aan met koud water tot 200 ml vocht.

Verwarm het passievruchtenmengsel samen met de suiker (30 g) en laat het 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat dit ongeveer 1 minuut afkoelen.

Knijp dan de 2 blaadjes gelatine uit en roer deze door het passievruchtensap.

Laat de gelei afkoelen tot het lauwwarm aanvoelt en giet dan de passievruchtengelei over de chocoladevulling. Zet de chocoladetaart terug in de koelkast en laat deze nog 1,5 uur opstijven.

Passievruchten

Even een weetje over de passievrucht; hoe rimpeliger, hoe beter, smaakvoller en rijper.

6. Chocoladetaart decoreren

Decoreer de chocoladetaart met twee halve passievruchten en klaar is jouw chocoladetaart met passievruchten!

Snijden

Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt, dan krijg je hele mooie stukken chocoladetaart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.