Wist je dat passievruchten en chocolade echt een gouden combinatie is? Aan de ene kant een lekker romige chocoladetaartvulling en als tegenhanger de friszure passievruchten. Laten dat nou precies de twee hoofdingrediënten zijn van deze chocoladetaart. En helemaal ideaal, het is een no bake-chocoladetaart, dus je hebt geen oven nodig!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Verkruimel de koekjes (250 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje maar laat deze niet koken.
Breek of hak de pure chocolade (300 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.
Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.
Verdeel de chocoladevulling over de kruimelbodem en zet de vorm in de koelkast. Laat de no bake-chocoladetaart ten minste 1 uur opstijven.
Laat de vellen gelatine (2 blaadjes) wellen in een kom met koud water.
Schep het vruchtvlees uit de passievruchten (2 stuks) en doe dit samen met het sap (van 1 citroen) in een maatbeker. Vul dit aan met koud water tot 200 ml vocht.
Verwarm het passievruchtenmengsel samen met de suiker (30 g) en laat het 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat dit ongeveer 1 minuut afkoelen.
Knijp dan de 2 blaadjes gelatine uit en roer deze door het passievruchtensap.
Laat de gelei afkoelen tot het lauwwarm aanvoelt en giet dan de passievruchtengelei over de chocoladevulling. Zet de chocoladetaart terug in de koelkast en laat deze nog 1,5 uur opstijven.
Even een weetje over de passievrucht; hoe rimpeliger, hoe beter, smaakvoller en rijper.
Decoreer de chocoladetaart met twee halve passievruchten en klaar is jouw chocoladetaart met passievruchten!
Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt, dan krijg je hele mooie stukken chocoladetaart.