Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake chocoladetaart met passievruchten

Wist je dat passievruchten en chocolade echt een gouden combinatie is? Aan de ene kant een lekker romige chocoladetaartvulling en als tegenhanger de friszure passievruchten. Laat dat nou precies de twee hoofdingrediënten zijn van deze chocoladetaart. En helemaal ideaal, het is een no bake chocoladetaart, dus je hebt geen oven nodig!

Bereiden

25 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem

  1. Stap 2

    • 250 g maria biscuit

    • 100 g boter

    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter en meng dit door de koekjes.

  2. Stap 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Chocolade vulling bereiden

  1. Stap 4

    • 300 g pure chocolade

    • 400 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken.

  2. Stap 5

    Breek of hak de chocolade in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

  3. Stap 6

    Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.

Chocoladetaart bakken zonder oven

  1. Stap 7

    Verdeel de chocoladevulling over de kruimelbodem en zet de vorm in de koelkast. Laat de no bake chocoladetaart tenminste 1 uur opstijven.

Passievruchtengelei maken

  1. Stap 8

    • 2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Laat de vellen gelatine wellen in een kom met koud water.

  2. Stap 9

    • 1 citroen

    • 2 passievruchten

    • Water (tot 200 ml)

    Schep het vruchtvlees uit de passievruchten en doe dit samen met het sap van 1 citroen in een maatbeker. Vul dit aan met koud water tot 200 ml vocht

    Passievruchten

    Even een weetje over de passievrucht; hoe rimpeliger, hoe beter, smaakvoller en rijper.

  3. Stap 10

    • 30 g suiker

    Verwarm het passievruchtenmengsel samen met de suiker en laat het 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat dit ongeveer 1 minuut afkoelen.

  4. Stap 11

    Knijp dan de 2 blaadjes gelatine uit en roer deze door het passievruchtensap.

  5. Stap 12

    Laat de gelei afkoelen tot het lauwwarm aanvoelt en giet dan de passievruchtengelei over de chocoladevulling. Zet de chocoladetaart terug in de koelkast en laat deze nog 1,5 uur opstijven.

Chocoladetaart decoreren

  1. Stap 13

    • 1 passievrucht

    Decoreer de chocolade taart met twee halve passievruchten en klaar is jouw chocoladetaart met passievruchten!

    Snijden

    Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt, dan krijg je hele mooie stukken chocoladetaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.