Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake chocoladetaart met choco kruimelbodem

Een taart met brosse kruimelbodem en een heerlijke fudgy zachte romige chocoladevulling.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem

  1. Stap 2

    • 250 g maria biscuit

    • 100 g boter

    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter en meng dit door de koekjes.

  2. Stap 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Chocolade vulling bereiden

  1. Stap 4

    • 300 g pure chocolade

    • 400 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken.

  2. Stap 5

    Breek of hak de chocolade in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

  3. Stap 6

    Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.

  4. Stap 7

    Schenk de ganache op de koekbodem en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveren

  1. Stap 8

    Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

    Topping

    Voeg wat grof zeezout toe als topping.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.