Een taart met brosse kruimelbodem en een heerlijk romige chocoladevulling! Je bakt deze chocoladetaart zonder oven.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Verkruimel de chocolate chip cookies (200 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (75 g) en meng dit door de koekjes.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje, maar laat deze niet koken.
Breek of hak de pure chocolade (300 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.
Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.
Schenk de ganache (het chocolade- en roommengsel) op de koekbodem en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.
Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.
Voeg wat grof zeezout toe als topping.