"De taart was écht verrassend lekker! Zo blijkt maar weer, je hoeft niet altijd uren zelf in de keuken te staan en een nieuw recept te verzinnen om toch iets lekker op tafel te kunnen zetten", schrijft Ashley over haar recept dat ze maakte voor Bakken.nl.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg onderin je springvorm een bakpapiertje.
Smelt de boter (145g) in een steelplannetje op een laag vuur. Verkruimel de koekjes (200g) handmatig of maal fijn in een keukenmachine. Meng de boter en de koekjes door elkaar.
Gebruik 2/3 om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar 1/3 deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast terwijl je verder gaat.
Houdt 1 el van de mix voor banketbakkersroom (1 zakje) achter. Doe de slagroom (400 ml) en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Verdeel de vulling vervolgens over de koekbodem en zet weer terug in de koelkast.
Schil de appels (4 stuks), verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Roer de citroensap (2 el) en de overgebleven banketbakkersroommix door de appeltjes heen en voegde kaneel (2 tl) toe.
Schuif de no bake-appeltaart weer terug de koelkast in voor minimaal 2,5 uur. Voor je de appeltaart gaat serveren, verdeel je de krokante nougatine (4 el) over de taart. Dit zorgt voor een extra knapperige topping.