,,De taart was écht verrassend lekker! Zo blijkt maar weer, je hoeft niet altijd uren zelf in de keuken te staan en een nieuw recept te verzinnen om toch iets lekker op tafel te kunnen zetten'', schrijft Ashley over haar recept dat ze maakte voor Bakken.nl.
20 min
150 min
Eenvoudig
12 taartpunten
Leg onderin je springvorm een bakpapiertje.
100 g boter
Smelt de roomboter en vermeng dit met de inhoud van het zakje voor de bodem. Roer goed door.
Gebruik ¾ om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar ¼ deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast terwijl je verder gaat.
1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart
250 ml slagroom
200 ml water
De 250 ml slagroom, 200 ml water en 100 gram (even afwegen) taartmix gaan in een beslagkom.
Klop de roomvulling eerst op lage stand tot een gladde massa en daarna ongeveer 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.
Verdeel de vulling vervolgens over de koekbodem en zet weer terug in de koelkast.
4 appels (grote)
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Op de verpakking staat dat je de appels kunt raspen. Ik heb ze in kleine stukjes gesneden. Dit geeft iets meer bite.
2 el citroensap
2 tl kaneel
Roer de citroensap en de overgebleven taartmix door de appeltjes heen en voegde kaneel toe.
Ook lekker, voeg 2 tl Dr. Oetker Citroenrasp toe aan het appelmengsel.
Schuif de no bake-appeltaart weer terug de koelkast in voor minimaal 2,5 uur.
4 el Dr. Oetker Nougatine
Voor je de taart gaat serveren verdeel je de krokante nougatine er overheen. Dit zorgt voor een extra knapperige topping.