Ashley

Ashleywillems.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No Bake appelroomtaart met nougatine

,,De taart was écht verrassend lekker! Zo blijkt maar weer, je hoeft niet altijd uren zelf in de keuken te staan en een nieuw recept te verzinnen om toch iets lekker op tafel te kunnen zetten'', schrijft Ashley over haar recept dat ze maakte voor Bakken.nl.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg onderin je springvorm een bakpapiertje.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 2

    • 100 g boter

    Smelt de roomboter en vermeng dit met de inhoud van het zakje voor de bodem. Roer goed door.

  2. Stap 3

    Gebruik ¾ om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar ¼ deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast terwijl je verder gaat.

Roomvulling maken

  1. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart

    • 250 ml slagroom

    • 200 ml water

    De 250 ml slagroom, 200 ml water en 100 gram (even afwegen) taartmix gaan in een beslagkom.

  2. Stap 5

    Klop de roomvulling eerst op lage stand tot een gladde massa en daarna ongeveer 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.

  3. Stap 6

    Verdeel de vulling vervolgens over de koekbodem en zet weer terug in de koelkast.

Appel topping maken

  1. Stap 7

    • 4 appels (grote)

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Op de verpakking staat dat je de appels kunt raspen. Ik heb ze in kleine stukjes gesneden. Dit geeft iets meer bite.

  2. Stap 8

    • 2 el citroensap

    • 2 tl kaneel

    Roer de citroensap en de overgebleven taartmix door de appeltjes heen en voegde kaneel toe.

    Citroenrasp

    Ook lekker, voeg 2 tl Dr. Oetker Citroenrasp toe aan het appelmengsel.

No Bake appeltaart bakken

  1. Stap 9

    Schuif de no bake-appeltaart weer terug de koelkast in voor minimaal 2,5 uur.

  2. Stap 10

    • 4 el Dr. Oetker Nougatine

    Voor je de taart gaat serveren verdeel je de krokante nougatine er overheen. Dit zorgt voor een extra knapperige topping.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.