Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake appeltaart met pecan en kaneel

Bakken zonder oven is makkelijker dan je denkt. En... je kunt er heerlijk eenvoudig mee variëren, zoals deze frisse variant appel met kaneel en heerlijke, smaakvolle crispy pecannoten.

Bereiden

25 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem maken

  1. Stap 2

    • 225 g bloem

    • 125 g boter

    • 90 g lichtbruine basterdsuiker

    • Snufje zout

    Meng alle ingrediënten door elkaar tot kruimels.

  2. Stap 3

    Gebruik ¾ om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar ¼ deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm en het rest deeg even in de koelkast terwijl je verder gaat.

Roomvulling maken

  1. Stap 4

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml slagroom

    Houdt 1 el van de mix voor banketbakkersroom achter. Doe de slagroom en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.

  2. Stap 5

    Klop de taartvulling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Spatel de rozijnen er voorzichtig door en verdeeld de roomvulling over de bodem. Zet de appeltaart 10 minuten in de koelkast.

Appel pecan kaneel vulling maken

  1. Stap 6

    • 4 appels (bijv. Elstar)

    • 15 ml citroensap

    • 2 tl kaneel (bijv. Elstar)

    • 100 g pecannoten

    Schil en rasp de appels grof en vermeng dit met het citroensap en met de overgebleven taartmix. Hak de pecan noten grof en spatel dit met de 2 tl kaneel door het appelmengsel.

  2. Stap 7

    Verdeel deze appel kaneel pecannotenvulling over de appelroomvulling. Verdeel de rest van de kruimels over de appelvulling.

  3. Stap 8

    Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warmwater, voordat je een taartpunt snijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.