Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake appeltaart met pecan en kaneel

Bakken zonder oven is makkelijker dan je denkt. En... je kunt er heerlijk eenvoudig mee variëren, zoals deze frisse variant appel met kaneel en heerlijke, smaakvolle crispy pecannoten.

Bereiden

25 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem bereiden

 1. Stap 2

  • 100 g boter

  • 1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart

  Smelt de boter in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

 2. Stap 3

  Bedek met ¾ van de kruimels de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Houd ¼ van de kruimels achter in de koelkast voor decoratie.

Appelroom taartvulling maken

 1. Stap 4

  • 200 ml water

  • 250 ml slagroom

  Doe het water en de slagroom in een kom. Weeg 100 gram taartmix af en voeg dit toe aan de slagroom en het water (houd de rest van de taartmix achter voor de appelvulling).

 2. Stap 5

  Klop de taartvulling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

 3. Stap 6

  Verdeel de room over de bodem en zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Appel pecan kaneel vulling maken

 1. Stap 7

  • 4 appels (bijv. Elstar)

  • 15 ml citroensap

  • 2 tl kaneel (bijv. Elstar)

  • 100 g pecannoten

  Schil en rasp de appels grof en vermeng dit met het citroensap en met de overgebleven taartmix. Hak de pecan noten grof en spatel dit met de 2 tl kaneel door het appelmengsel.

 2. Stap 8

  Verdeel deze appel kaneel pecannotenvulling over de appelroomvulling. Verdeel de rest van de kruimels over de appelvulling.

 3. Stap 9

  Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warmwater, voordat je een taartpunt snijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.