Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No bake appel aardbei kruimel dessert

Van No bake taart kun je ook een heerlijk dessert maken. Mijn recept: een heerlijk appelroom aardbei dessert met een krokante kruimeltopping!

Bereiden

25 min

Opstijftijd

90 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 glazen

Voorbereiding

  1. Stap 1

    Je kunt dit dessert een dag van te voren maken, bewaar ze in de koelkast.

Roomlaagje mengen

  1. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml slagroom

    Houdt de helft van het beslag over voor de appelvulling. Doe de slagroom en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.

  2. Stap 3

    Klop de taartvulling met de mixer op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de roomvulling over de glazen. Zet de glazen ca. 10 minuten in de koelkast.

Aardbeiengelei maken

  1. Stap 4

    • 3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    • Scheutje water (koud)

    • 250 g aardbeien

    Week de 3 blaadjes gelatine in koud water. Pureer de (ontdooide) aardbeien fijn en doe dit in een litermaat.

  2. Stap 5

    • 4 el aardbeienjam

    Verwarm in een steelpannetje de aardbeienjam (eventueel ook pureren als er stukjes aardbei inzitten) en los hier de geweekte gelatineblaadjes in op.

  3. Stap 6

    Voeg dit mengsel al roerend bij de gepureerde aardbeien. Roer goed door. Verdeel de aardbeiengelei over de roomvulling in de glazen. Laat dit 1,5 uur opstijven.

Appelvulling laagje

  1. Stap 7

    • 4 appels

    • 15 ml citroensap

    Schil en rasp appels (grove rasp gebruiken) en vermeng dit met het citroensap en met de overgebleven appel-room taartmix.

  2. Stap 8

    Verdeel de appelvulling over de aardbeien laag.

Kruimeltopping

  1. Stap 9

    • 100 g bloem

    • 60 g boter

    • 45 g lichtbruine basterdsuiker

    • Snufje zout

    Meng alle ingrediënten door elkaar tot kruimels.

  2. Stap 10

    Leg in ieder glas op de appelvulling een flinke schep kruimels en je dessert is klaar voor serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.