Van No bake taart kun je ook een heerlijk dessert maken. Mijn recept: een heerlijk appelroom aardbei dessert met een krokante kruimeltopping!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Je kunt dit dessert een dag van te voren maken. Bewaar ze in de koelkast.
Doe de slagroom (400 ml) en de mix voor Banketbakkersroom (1 zakje) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand. Houdt de helft van de room achter voor over voor de appelvulling.
Klop de taartvulling met de mixer op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de roomvulling over de glazen. Zet de glazen ca. 10 minuten in de koelkast.
Week de 3 blaadjes gelatine in koud water (scheutje). Pureer de (ontdooide) aardbeien (250 g) fijn en doe dit in een litermaat.
Verwarm in een steelpannetje de aardbeienjam (4 el, eventueel ook pureren als er stukjes aardbei inzitten) en los hier de geweekte gelatineblaadjes in op.
Voeg dit mengsel al roerend bij de gepureerde aardbeien. Roer goed door. Verdeel de aardbeiengelei over de roomvulling in de glazen. Laat dit 1,5 uur opstijven.
Schil en rasp appels (4 stuks) (grove rasp gebruiken) en vermeng dit met het citroensap (15 ml) en met de overgebleven appel-room taartmix. Verdeel de appelvulling over de aardbeien laag.
Meng de bloem (100 g), boter (60 g), lichtbruine basterdsuiker (45 g) en het snufje zout door elkaar tot kruimels.
Leg in ieder glas op de appelvulling een flinke schep kruimels en je dessert is klaar voor serveren.