🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
No Bake Aardbei-roomtaart fraisier

No Bake Aardbei-roomtaart fraisier

Dit recept is van: Annet

no-bake-aardbei-roomtaart-fraisier
No Bake Aardbei-roomtaart fraisier
Info Benodigdheden Stappen

Op zoek naar een eenvoudige maar geweldige rode showstopper zonder te bakken? Versier die heerlijke aardbei-roomtaart met een rand van verse 'verzonken' aardbeien. Je suis prêt!

20 min. Bereidingstijd
160 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Aardbei Zonder oven Moederdag Chocolate chips Thema recepten
3
8 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Water
    300 ml
    Water
  •  
    1 Blik(ken)
    Taart & Vlaaivulling Aardbeien
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Chocolade
    50 g
    Chocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Sluit de rand hierop. Knip een lange strook bakpapier (of gebruik acetaatfolie) om de zijkanten van de taartvorm te bekleden.

2. Bereiding

Maak ongeveer 8 aardbeien (500 g) schoon en halveer deze. Druk de gehalveerde aardbeien met de punt omhoog en de brede zijde naar beneden, stevig tegen de zijkant van de met bakpapier of folie beklede rand van de springvorm.

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Pureer de Taart & Vlaaivulling Aardbei (1 blik). Voeg de taartmix en de helft van de gepureerde vlaaivulling toe. Leg 1 aardbei opzij voor decoratie. Snijd de overgebleven aardbeien aan stukjes. Voeg deze met een spatel toe aan het taartmengsel.

Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

3. Gelei maken

Week de Dr. Oetker gelatine (2 blaadjes) in koud water.

Verwarm de overgebleven vlaaivulling op een klein vuurtje en los de gelatine op. Verspreid dit mengsel over de opgesteven taart en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.

4. Decoreer het aardbei-roomhart

Au bain-marie of smelt wat chocolade (50 g) in de magnetron en giet dit op een vel bakpapier. Laat het afkoelen totdat het hard wordt en breek dit in 3 schotsen. Steek de stukken vervolgens in het midden van de aardbei-roomtaart.

Snijd de laatste aardbei in twee helften mét het kroontje en leg deze helftjes bij de chocoladeschotsen op de taart. Verwijder hierna voorzichtig de rand van de springvorm. Je suis prêt!

Verwijderen van de rand

Snijd met een mes voorzichtig langs de rand van de springvorm voordat je deze openklikt en verwijdert. Zo komt je taart er het mooiste uit.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.