Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
No Bake Aardbei-roomtaart fraisier

No Bake Aardbei-roomtaart fraisier

Dit recept is van: Annet

  1. no-bake-aardbei-roomtaart-fraisier
Item 1 of 1
No Bake Aardbei-roomtaart fraisier
info
Benodigdheden
Stappen

Op zoek naar een eenvoudige maar geweldige rode showstopper zonder te bakken? Versier die heerlijke aardbei-roomtaart met een rand van verse 'verzonken' aardbeien. Je suis prêt!

20 min.Bereidingstijd
160 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
AardbeiZonder ovenMoederdagChocolate chipsThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Aardbeien
    500 g
    Aardbeien
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Water
    300 ml
    Water
  •  
    1 Blik(ken)
    Taart & Vlaaivulling Aardbeien
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Chocolade
    50 g
    Chocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Weegschaal
    Weegschaal
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Sluit de rand hierop. Knip een lange strook bakpapier (of gebruik acetaatfolie) om de zijkanten van de taartvorm te bekleden.

2. Bereiding

Maak ongeveer 8 aardbeien (500 g) schoon en halveer deze. Druk de gehalveerde aardbeien met de punt omhoog en de brede zijde naar beneden, stevig tegen de zijkant van de met bakpapier of folie beklede rand van de springvorm.

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

Pureer de Taart & Vlaaivulling Aardbei (1 blik). Voeg de taartmix en de helft van de gepureerde vlaaivulling toe. Leg 1 aardbei opzij voor decoratie. Snijd de overgebleven aardbeien aan stukjes. Voeg deze met een spatel toe aan het taartmengsel.

Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

3. Gelei maken

Week de Dr. Oetker gelatine (2 blaadjes) in koud water.

Verwarm de overgebleven vlaaivulling op een klein vuurtje en los de gelatine op. Verspreid dit mengsel over de opgesteven taart en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.

4. Decoreer het aardbei-roomhart

Au bain-marie of smelt wat chocolade (50 g) in de magnetron en giet dit op een vel bakpapier. Laat het afkoelen totdat het hard wordt en breek dit in 3 schotsen. Steek de stukken vervolgens in het midden van de aardbei-roomtaart.

Snijd de laatste aardbei in twee helften mét het kroontje en leg deze helftjes bij de chocoladeschotsen op de taart. Verwijder hierna voorzichtig de rand van de springvorm. Je suis prêt!

Verwijderen van de rand

Snijd met een mes voorzichtig langs de rand van de springvorm voordat je deze openklikt en verwijdert. Zo komt je taart er het mooiste uit.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.