Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No Bake Aardbei-roomtaart fraisier

Op zoek naar een eenvoudige maar geweldige rode showstopper zonder bakken? Versier die heerlijke aardbei-roomtaart met een rand van verse 'verzonken' aardbeien. Je suis prêt!

Bereiden

20 min

Opstijftijd

160 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Sluit de rand hierop. Knip een lange strook bakpapier (of gebruik acetaatfolie) om de zijkanten van de taartvorm te bekleden.

Bereiding

 1. Stap 2

  • 500 g aardbeien

  Maak ongeveer 8 aardbeien schoon en halveer deze. Druk de gehalveerde aardbeien met de punt omhoog en de brede zijde naar beneden, stevig tegen de zijkant van de met bakpapier of folie beklede rand van de springvorm.

 2. Stap 3

  • 60 g boter

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

  Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

 3. Stap 4

  Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

 4. Stap 5

  • 500 g magere kwark

  • 250 ml slagroom

  • 400 ml water

  Doe 400 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

 5. Stap 6

  • Blik Taart & Vlaaivulling Aardbeien

  Pureer de vlaaivulling aardbei. Voeg de taartmix en de helft van de gepureerde vlaaivulling toe. Leg 1 aardbei opzij voor decoratie. Snijd de overgebleven aardbeien aan stukjes. Voeg deze met een spatel toe aan het taartmengsel.

 6. Stap 7

  Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Gelei maken

 1. Stap 8

  • 2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

  Week de gelatine in koud water.

 2. Stap 9

  Verwarm de overgleven vlaaivulling op een klein vuurtje en los de gelatine op. Verspreid dit mengsel over de opgesteven taart en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.

Decoreer het aardbei-roomhart

 1. Stap 10

  • 50 g chocolade

  Smelt in magnetron of au-bain-marie wat chocolade en giet dit op een vel bakpapier. Breek dit in 3 schotsen en steek in het midden van de aardbei-roomtaart.

 2. Stap 11

  Snijd de laatste aardbei in twee helften mét het kroontje en leg deze helftjes bij de chocoladeschotsen op de taart. Verwijder hierna voorzichtig de rand van de springvorm. Je suis prest!

  Verwijderen van de rand

  Snijd met een mes voorzichtig langs de rand van de springvorm voordat je deze openklikt en verwijderd. Zo komt je hartvormige taart er het mooiste uit.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.