Op zoek naar een eenvoudige maar geweldige rode showstopper zonder te bakken? Versier die heerlijke aardbei-roomtaart met een rand van verse 'verzonken' aardbeien. Je suis prêt!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Sluit de rand hierop. Knip een lange strook bakpapier (of gebruik acetaatfolie) om de zijkanten van de taartvorm te bekleden.
Maak ongeveer 8 aardbeien (500 g) schoon en halveer deze. Druk de gehalveerde aardbeien met de punt omhoog en de brede zijde naar beneden, stevig tegen de zijkant van de met bakpapier of folie beklede rand van de springvorm.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Pureer de Taart & Vlaaivulling Aardbei (1 blik). Voeg de taartmix en de helft van de gepureerde vlaaivulling toe. Leg 1 aardbei opzij voor decoratie. Snijd de overgebleven aardbeien aan stukjes. Voeg deze met een spatel toe aan het taartmengsel.
Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Week de Dr. Oetker gelatine (2 blaadjes) in koud water.
Verwarm de overgebleven vlaaivulling op een klein vuurtje en los de gelatine op. Verspreid dit mengsel over de opgesteven taart en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.
Au bain-marie of smelt wat chocolade (50 g) in de magnetron en giet dit op een vel bakpapier. Laat het afkoelen totdat het hard wordt en breek dit in 3 schotsen. Steek de stukken vervolgens in het midden van de aardbei-roomtaart.
Snijd de laatste aardbei in twee helften mét het kroontje en leg deze helftjes bij de chocoladeschotsen op de taart. Verwijder hierna voorzichtig de rand van de springvorm. Je suis prêt!
Snijd met een mes voorzichtig langs de rand van de springvorm voordat je deze openklikt en verwijdert. Zo komt je taart er het mooiste uit.