Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

No Bake Aardbei-roomtaart

Een heerlijk romige taart met een brosse chocolate chip kruimelbodem, een verrukkelijke aardbeivulling en een mooie aardbei-geleilaag. De topping kun je zo bont maken als je zelf wilt!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    Vet de bakvorm in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.

Bereiding

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

  3. Stap 4

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water

    Doe 400 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  4. Stap 5

    • Blik Taart & Vlaaivulling Aardbeien

    Pureer de vlaaivulling aardbei. Voeg de taartmix en de helft van de gepureerde vlaaivulling toe. Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Gelei maken

  1. Stap 6

    • 2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    Week de gelatine in koud water.

  2. Stap 7

    Verwarm de overgleven vlaaivulling op een klein vuurtje en los de gelatine op. Verspreid dit mengsel over de opgesteven taart en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.

Taart versieren

  1. Stap 8

    • 150 g aardbeien

    • 75 g bramen

    • 3 takjes munt

    • 50 g pistachenoten

    • 50 g witte chocolade

    Snijd de aardbeien doormidden maar laat het kroontje eraan. Pluk de blaadjes van de munt. Decoreer één helft van de bovenkant van de taart met aardbeien en bramen. Garneer met munt, besprenkel met de pistachenootjes en rasp de witte chocolade erover.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.