Een heerlijk romige taart met een brosse chocolate chip-kruimelbodem, een verrukkelijke aardbeivulling en een mooie aardbei-geleilaag. De topping kun je zo bont maken als je zelf wilt!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de bakvorm in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.
In plaats van een hartvormige springvorm kun je ook een ronde bakvorm gebruiken.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe water (300 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Pureer de Taart & vlaaivulling Aardbeien (1 blik). Voeg de taartmix en de helft van de gepureerde vlaaivulling toe. Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Week de gelatine (2 blaadjes) in koud water.
Verwarm de overgebleven vlaaivulling op een klein vuurtje en los de gelatine op. Verspreid dit mengsel over de opgesteven taart en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.
Snijd de aardbeien (150 g) doormidden, maar laat het kroontje eraan. Pluk de blaadjes van de munt (3 takjes). Decoreer één helft van de bovenkant van de taart met aardbeien en bramen (75 g). Garneer met munt, besprenkel met de pistachenootjes (50 g) en rasp de witte chocolade (50 g) erover.