Het nieuwe jaar ligt opgerold voor ons… Wat zal het brengen? Heerlijke nieuwjaarsrolletjes, oftewel kniepertjes met anijszaadpoeder en een vulling van Zwitserse room. Als dat geen goed begin van het nieuwe jaar is..!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Mix het ei (1 stuks), witte basterdsuiker (200 g), Dr. Oetker Vanillesuiker (3 zakjes), Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl), anijszaad (2 tl) en het zout (snufje) door elkaar.
Smelt de roomboter (125 g) in een pan en voeg dit toe aan het eimengsel.
Voeg de Koopmans Patentbloem Kristal (250 g) stap voor stap toe.
Voeg als laatste het water (200 ml) toe. Laat het kniepertjesbeslag een kwartiertje rusten.
Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer in met een klontje boter.
Doe een juslepel beslag op het ijzer en druk het ijzer dicht. Bak het kniepertje goudbruin.
Neem het wafeltje uit het ijzer en rol deze direct om een stokje of uiteinde van een pollepel. Duw het laatste stukje van het nieuwjaarsrolletje stevig aan.
Doe de melk (125 ml) en de helft van de suiker (10 g) in een pan.
Snijd het vanillestokje (1 stuks) in de lengte open. Schraap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.
Doe in een ruime kom de eierdooier (1 stuks), de rest van de suiker (10 g) en maïzena (12 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimige massa.
Haal de pan van de warmtebron en giet 1/3 van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Dit heet familie maken. Giet het eierdooiermengsel terug in de pan.
Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom al roerend door, totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.
Stort de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.
Doe de slagroom (150 g), suiker (2 el), Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) en vanillesuiker (1 zakje) in een kom. Klop de slagroom goed stijf.
Klop de banketbakkersroom los. Meng de slagroom met de banketbakkersroom. Doe de Zwitserse room in een spuitzak.
Vul de nieuwjaarsrolletjes met de Zwitserse room. Doe dit net voor het serveren.