Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Nieuwjaarsrolletjes - kniepertjes

Nieuwjaarsrolletjes - kniepertjes

Dit recept is van: Annet

  1. kniepertjes nieuwjaarsrolletjes
Item 1 of 1
Nieuwjaarsrolletjes - kniepertjes
info
Benodigdheden
Stappen

Het nieuwe jaar ligt opgerold voor ons… Wat zal het brengen? Heerlijke nieuwjaarsrolletjes, oftewel kniepertjes met anijszaadpoeder en een vulling van Zwitserse room. Als dat geen goed begin van het nieuwe jaar is..!

30 min.Bereidingstijd
2 min.Baktijd
Moeilijkheid
35Porties
KoekjesOud & NieuwAnijsThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    2 tl (theelepels)
    Anijszaad (gemalen)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    4 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Witte basterdsuiker
    200 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    250 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Water
    200 ml
    Water

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    20 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    12 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Verse slagroom (onbereid)
    150 g
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Houten lepel
    Houten lepel
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Wafelijzer
    Wafelijzer

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Kniepertjesbeslag maken

Mix het ei (1 stuks), witte basterdsuiker (200 g), Dr. Oetker Vanillesuiker (3 zakjes), Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl), anijszaad (2 tl) en het zout (snufje) door elkaar.

Smelt de roomboter (125 g) in een pan en voeg dit toe aan het eimengsel.

Voeg de Koopmans Patentbloem Kristal (250 g) stap voor stap toe.

Voeg als laatste het water (200 ml) toe. Laat het kniepertjesbeslag een kwartiertje rusten.

2. Nieuwjaarsrolletjes bakken

Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer in met een klontje boter.

Doe een juslepel beslag op het ijzer en druk het ijzer dicht. Bak het kniepertje goudbruin.

Neem het wafeltje uit het ijzer en rol deze direct om een stokje of uiteinde van een pollepel. Duw het laatste stukje van het nieuwjaarsrolletje stevig aan.

3. Zwitserse room maken

Doe de melk (125 ml) en de helft van de suiker (10 g) in een pan.

Snijd het vanillestokje (1 stuks) in de lengte open. Schraap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooier (1 stuks), de rest van de suiker (10 g) en maïzena (12 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimige massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet 1/3 van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Dit heet familie maken. Giet het eierdooiermengsel terug in de pan.

Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom al roerend door, totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Stort de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.

Doe de slagroom (150 g), suiker (2 el), Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) en vanillesuiker (1 zakje) in een kom. Klop de slagroom goed stijf.

4. Kniepertjes vullen

Klop de banketbakkersroom los. Meng de slagroom met de banketbakkersroom. Doe de Zwitserse room in een spuitzak.

Vul de nieuwjaarsrolletjes met de Zwitserse room. Doe dit net voor het serveren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.