Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Nieuwjaarsrolletjes - kniepertjes

Het nieuwe jaar ligt opgerold voor ons… wat zal het brengen. Heerlijk nieuwjaarsrolletjes of te wel kniepertjes met anijszaadpoeder. Gevuld met Zwitserse room… Als dat geen goed begin van het nieuwe jaar is…

Bereiden

30 min

Baktijd

2 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

35 wafels

Kniepertjes beslag maken

  1. Stap 1

    • 2 tl anijszaad (gemalen)

    • Ei

    • 1 el Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 3 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    • 200 g witte basterdsuiker

    • Snufje zout

    Mix het ei, suiker, vanillesuiker, vanille aroma, anijszaad en het zout door elkaar.

  2. Stap 2

    • 125 g roomboter

    Smelt de boter in een pan en voeg dit toe aan het eimengsel.

  3. Stap 3

    • 250 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Voeg de bloem stap voor stap toe.

  4. Stap 4

    • 200 ml water

    Voeg als laatste het water toe. Laat het kniepertjesbeslag een kwartiertje rusten.

Nieuwjaarsrolletjes bakken

  1. Stap 5

    Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer in met een klontje boter.

  2. Stap 6

    Doe een juslepel beslag op het ijzer en druk het ijzer dicht. Bak het kniepertje goudbruin.

  3. Stap 7

    Neem het wafeltje uit het ijzer en rol deze direct om een stokje of uiteinde van een pollepel. Duw het laatste stukje van het nieuwjaarsrolletje stevig aan.

Zwitserse room maken

  1. Stap 8

    • 125 ml melk

    • 10 g suiker

    Doe de melk en de helft van de suiker in een pan.

  2. Stap 9

    • Vanillestokje

    Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.

  3. Stap 10

    • 1 eidooier

    • 12 g Koopmans Maizena

    • 10 g suiker

    Doe in een ruime kom de eierdooier, de suiker en maïzena bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

  4. Stap 11

    Haal de pan van de warmtebron en giet 1/3 van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. (dit heet familie maken) Giet het eierdooiermengsel terug in de pan.

  5. Stap 12

    Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom, al roerend, door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten.

  6. Stap 13

    Stort de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.

  7. Stap 14

    • 150 g slagroom

    • 2 el suiker

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Doe de slagroom, suiker, vanille-aroma en vanillesuiker in een kom. Klop de slagroom goed stijf.

Kniepertjes vullen

  1. Stap 15

    Klop de banketbakkersroom los. Meng de slagroom met de banketbakkersroom. Doe de Zwitserse room in een spuitzak.

  2. Stap 16

    Vul de nieuwjaarsrolletjes met de Zwitserse room. Doe dit net voor het serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.