Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Nieuwjaarsraketten worstenbroodjes

Leuke worstenbroodjes voor Oud&Nieuw! Je maakt ze met bloem, gist, kaas en worstjes.

Bereiden

80 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

18 stuks

Brooddeeg maken

  1. Stap 1

    • 500 g bloem

    • 1 zakje Dr. Oetker Gist

    • 3 el olijfolie

    • 1 tl suiker

    • 250 ml water (handwarm)

    • 1 tl zout

    Meng de bloem met het zakje gedroogde gist. Voeg suiker, zout, olijfolie en handwarm water toe.

  2. Stap 2

    Kneed het met een mixer met deeghaken of met de hand in vijf minuten tot een mooi soepel brooddeeg. Denk de kom af met een schone theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.

Worstenbroodjes bereiden

Elektrische oven: 180°C Heteluchtoven: 160°C

  1. Stap 3

    • 300 g Goudse kaas

    Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor. Snijd ondertussen uit één stuk kaas 18 kleine pijltjes of driehoekjes voor de top van de raket.

  2. Stap 4

    • 18 knakworsten

    Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit tot een lap van 40x45 cm. Snijd uit de lange kant 18 gelijke repen. Wikkel deze repen om de knakworstjes en zorg ervoor dat de punt van de knakworst aan beiden kanten een stuk uitsteekt. Leg deze ingerolde knakworstjes op de bakplaat.

  3. Stap 5

    • 1 eidooier

    • 2 el melk

    Meng de melk met de eidooier en bestrijk de raketten er mee. Laat de broodjes vervolgens nog 10 minuten rijzen.

  4. Stap 6

    Bak de broodjes met knakworst iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze hierna even afkoelen.

Klaar om te serveren

  1. Stap 7

    Zet tot slot de kaaspuntjes of -pijltjes met een cocktail- of satéprikker op de top van de raketten en klaar is het hartige broodje! Je kunt de worstenbroodjes zowel warm als koud serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.