Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Nieuwjaarsraketten worstenbroodjes

Nieuwjaarsraketten worstenbroodjes

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Raket worstenbroodjes
Item 1 of 1
Nieuwjaarsraketten worstenbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Leuke worstenbroodjes voor Oud & Nieuw! Je maakt ze met bloem, gist, kaas en worstjes.

80 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
18Porties
WorstenbroodjeBroodHartige receptenOud & NieuwBorrelhapjesThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    500 g
    Bloem
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Olijfolie
    3 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 tl (theelepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water (lauwwarm)
    250 ml
    Water (lauwwarm)

 

  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  •  
    300 g
    Goudse kaas
  • Knakworsten
    18 Stuk(s)
    Knakworsten
  • Eidooier
    1 null
    Eidooier
  • Melk
    2 el (eetlepels)
    Melk

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Theedoek
    Theedoek
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cocktailprikker
    18 null
    Cocktailprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Brooddeeg maken

Meng de bloem (500 g) met het zakje gedroogde gist. Voeg suiker (1 tl), zout (1 tl), olijfolie (3 el) en handwarm water (250 ml) toe.

Kneed het met een mixer met deeghaken of met de hand in vijf minuten tot een mooi soepel brooddeeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.

2. Worstenbroodjes bereiden

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

Snijd ondertussen uit één stuk kaas (300 g) 18 kleine pijltjes of driehoekjes voor de top van de raket. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit tot een lap van 40x45 cm. Snijd uit de lange kant 18 gelijke repen.

Wikkel deze repen om de knakworstjes (18 stuks) en zorg ervoor dat de punt van de knakworst aan beiden kanten een stuk uitsteekt. Leg deze ingerolde knakworstjes op de bakplaat. Meng de melk (2 el) met de eidooier (1 stuk) en bestrijk de raketten ermee. Laat de broodjes vervolgens nog 10 minuten rijzen.

Bak de broodjes met knakworst iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze hierna even afkoelen.

3. Klaar om te serveren

Zet tot slot de kaaspuntjes of -pijltjes met een cocktail- of satéprikker op de top van de raketten en klaar is het hartige broodje! Je kunt de worstenbroodjes zowel warm als koud serveren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.