🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Nieuwjaarsraketten worstenbroodjes

Nieuwjaarsraketten worstenbroodjes

Dit recept is van: Dr. Oetker

Raket worstenbroodjes

Nieuwjaarsraketten worstenbroodjes

Info Benodigdheden Stappen

Leuke worstenbroodjes voor Oud & Nieuw! Je maakt ze met bloem, gist, kaas en worstjes.

80 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
18 Porties
Worstenbroodje Brood Hartig Oud & Nieuw Borrelhapjes Worst Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    500 g (gram)
    Bloem
    Bekijk in de shop
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Olijfolie
    3 el (eetlepels)
    Olijfolie
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 tl (theelepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    250 g (gram)
    Water (lauwwarm)

 

  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  •  
    300 g (gram)
    Goudse kaas
  • Knakworsten
    18 stuks
    Knakworsten
  •  
    1
    Eidooier
  • Melk
    2 el (eetlepels)
    Melk

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Theedoek
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Bekijk in de shop
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cocktailprikker
    18
    Cocktailprikker

Stappen

1. Brooddeeg maken

Meng de bloem (500 g) met het zakje gedroogde gist. Voeg suiker (1 tl), zout (1 tl), olijfolie (3 el) en handwarm water (250 ml) toe.

Kneed het met een mixer met deeghaken of met de hand in vijf minuten tot een mooi soepel brooddeeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.

2. Worstenbroodjes bereiden

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C).

Snijd ondertussen uit één stuk kaas (300 g) 18 kleine pijltjes of driehoekjes voor de top van de raket. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit tot een lap van 40x45 cm. Snijd uit de lange kant 18 gelijke repen.

Wikkel deze repen om de knakworstjes (18 stuks) en zorg ervoor dat de punt van de knakworst aan beiden kanten een stuk uitsteekt. Leg deze ingerolde knakworstjes op de bakplaat. Meng de melk (2 el) met de eidooier (1 stuk) en bestrijk de raketten ermee. Laat de broodjes vervolgens nog 10 minuten rijzen.

Bak de broodjes met knakworst iets onder het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze hierna even afkoelen.

3. Klaar om te serveren

Zet tot slot de kaaspuntjes of -pijltjes met een cocktail- of satéprikker op de top van de raketten en klaar is het hartige broodje! Je kunt de worstenbroodjes zowel warm als koud serveren.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.